Zandloapers......

Een actieve manier om je luie zondag te beginnen.

Elke tweede zondag van de maand vindt de onderlinge Meeuwenduinencompetitie plaats. In totaal 2.7 km door het Meeuwenpad met als doel je eigen tijd te verbeteren maar zonder het hardop uit te spreken natuurlijk ook met als doel je grootste concurrent voor te blijven. Doe dus mee en bijt je door de bijna 3 km heen met als ultieme beloning na het aantikken van het hek, een bankje om op neer te vallen en, met een beetje fantasie, de bewonderende blikken van de overige Zandloapers.

De bijgewerkte tijden van het Meeuwenpad


Zo, hieronder kun je zien of je nog net zo slecht bent als vorig jaar of dat er een wonder is geschiedt en je sneller bent geworden. 

 

08-05-2016 DAM TOT DAM LOOP

Na een heel jaar oefenen konden de liefhebbers vanmorgen weer losgaan. Om half 10 verzamelen op de parkeerplaats om om 10 uur afgeschoten te worden om de bijna 18 kilometertjes vanaf de Brouwersdam naar de Punt te hollen. En dat allemaal op moederdag. Dat is nog eens wat anders dan in afwachting van een beschuitje met aardbeien en een bijbehorend bed vol kruimels de zelfgekleide ja, wat is het precies, in ontvangst te nemen. 

Leonie en Johan vonden de 18 kilometer niet genoeg en zijn eerst naar de Brouwersdam gelopen om vervolgens het hele eind weer terug te lopen. Deze buitengewone prestatie oogstte al veel lof maar het feit dat zij beiden ook nog in de top 5 belandden maakte het wel heel bijzonder. Voor Leonie is dit tegenwoordig echter niets meer dan een fijn trainingsloopje. 

Ook bijzonder was dat Jaap L. om even voor half 10 de webmaster appte met de vraag hoe laat de start was. Hij heeft het gered op tijd aan de start te verschijnen en bovendien heeft hij in de gauwigheid nog even een 4Wheel drive met chauffeur en een waterpostje halverwege geregeld. Jaap, heel erg bedankt voor de goede service ook buiten de garage. 

Het weer maakte de tocht wel wat zwaarder dan anders. In het begin zorgde de windstilte al voor een slijtageslag. Erwin liep zijn lies kapot (misschien toch een iets langer broekje of een strakke onderbroek aantrekken Erwin) en Joke van de K. vond het al heel snel niet leuk meer en heeft verkoeling gezocht bij Johan in de auto. Heerlijk in de klimaatgeconditioneerde stoere bak van Jaap nam zij zich voor dit nooit meer te doen. 

Krispijn die uiteindelijk als winnaar over de streep kwam heeft enige afleiding ondervonden op het moment dat hij zich realiseerde dat hij op het naaktstrand liep. Toegegeven.....badmintonnende mannen en vrouwen op juist dat gedeelte van het strand zorgen ervoor dat je je eigen pijn wat minder voelt. 

Verder was er vooral blijdschap bij iedereen die over de finish kwam. De meeste van de hardlopers slaagden er zelfs nog in te glimlachen naar de fotograaf. 

Oh ja, over de foto's gesproken.....klik op onderstaande  link.  Om het jullie niet al te gemakkelijk te maken staan de foto's niet op volgorde zodat jullie ook verplicht moeten kijken naar hoe fris en uitgerust medelopers over de finish kwamen. Niet alleen maar kijken hoe verschrikkelijk je er zelf op staat maar vooral ook genieten van de fotogenieke rest. 


https://www.dropbox.com/sh/0xeuers2zelfc56/AAC8UwuXX5Qq3fd57830_Kcea?dl=0


Dam tot Dam loop 2016
Dam tot Dam 2016.docx (20.28KB)
Dam tot Dam loop 2016
Dam tot Dam 2016.docx (20.28KB)

24-04-2016

Vandaag hebben we de prijs voor de Meeuwenduinenwinnaars uitgereikt. Caio en Digna hebben dit jaar heel verdiend de trofee gewonnen. Van Digna is bekend dat als zij meedoet de overige Zandloapersters geen schijn van kans maken en Caio wordt door al zijn stiekeme trainen om Kris voor te blijven ook te snel voor veel van de heren. Kris wist natuurlijk al heel lang dat Caio gewonnen had maar Caio houdt zich overduidelijk veel minder bezig met rangen, standen en tijden want hij leek oprecht verrast dat hij de winnaar was. 


Laatste update Meeuwenduinenuitslag zondag 13-03-2016

29-03-2015

Zo....het zit er weer op voor een jaar. Het slot zit om het hek en dus hebben we een geldige reden voorlopig niet meer door de Meeuwenduinen te crossen. Zoals gebruikelijk werd ook dit jaar de competitie feestelijk afgesloten. Dit keer mochten we dankzij de gastvrijheid van Andre het feestje gezellig binnen houden.

Onder luid applaus en jaloerse blikken mochten de winnaars de trofee in ontvangst nemen. 

De trofee die ook dit jaar weer prachtig gemaakt is door een van Henk zijn Zuidhoekers.

Het was nieuwkomer Chris Tunder die er gelijk met de winst vandoor ging en hierbij alle Zandloapers van het eerste uur heel ver achter zich liet. Zoals het gaat in de natuur staat er nu eenmaal soms een krachtig alfamannetje op die de rest laat zien dat hun glorietijd alweer een tijdje achter hen ligt. Goed gedaan Chris! 

Bij de vrouwen was het ikzelf die de rest op grote afstand liet met de felbegeerde trofee naar huis mocht. Voor de tweede keer in mijn carriere ben ik de winnares op het Meeuwenpad dus het begint inmiddels aardig te wennen. Volgend jaar zal ik me een beetje inhouden zodat ik in het ieder geval niet op de foto hoef ook een ander eens een kansje maakt. Misschien dat Joke het volgende seizoen 2 seconden voor me kan eindigen i.p.v. 2 seconden achter me zodat ook zij twee Meeuwen op haar schoorsteen kan zetten. 

Voor alle tijden verwijs ik jullie naar het pdf'je onderaan. De Zandloapers die het zien van de tijden te pijnlijk vinden (iets wat ik me in sommige gevallen goed voor kan stellen) slaan dit uiteraard over. 

 


 

Meeuwenpad 8 maart 2015
Zandloapers meeuwenpad uitslag 2015.pdf (590.78KB)
Meeuwenpad 8 maart 2015
Zandloapers meeuwenpad uitslag 2015.pdf (590.78KB)

 

08-02-2015

Zoals elke tweede zondag van de maand vond vandaag ook weer de onderlinge competitie plaats. Een aantal van ons verkozen een ritje met tegenwind over het strand boven het afwisselende landschap van de Meeuwenduinen. De excuses na aankomst waren niet van de lucht. Zo hadden we te maken met zuurstofgebrek (Jan G.), een hongerklop (Janine H.), Straoperikelen met bijbehorend alcoholmisbruik nachtelijk vertier (Jaap L.) en een jetlag met bijbehorend Antilliaans tempo (Erwin S.). De webmaster heeft als excuus opgevoerd dat ze na een 2-weeks dieet van Apfelstrudel und heisse Choko er nog een beetje in moest komen. Van haar grootste concurrente op het pad, Joke, heeft zij dus slechts een stofwolk gezien. Hulde aan Dick die na zijn wedstrijd van gisteren, na het pad ook nog de paadjes heeft gelopen. Dit alles als gevolg van zijn grote vlaag van verstandsverbijstering zich in te schrijven voor de grote trail over 2 weken. 


Bekijk de foto's op "Fotofinish".


Meeuwenpad 8 februari 2015
Zandloapers meeuwenpad 8feb Blad2.pdf (587.8KB)
Meeuwenpad 8 februari 2015
Zandloapers meeuwenpad 8feb Blad2.pdf (587.8KB)


Configureer deze downloadwidget Configureer deze downloadwidget

Configureer deze downloadwidget

Configureer deze downloadwidget