Zandloapers......

Een actieve manier om je luie zondag te beginnen.

Elke eerste zondag van het nieuwe jaar vindt de "Katerloop"  plaats.  Het verliezende team van het vorige jaar heeft de nobele taak een speur- of puzzeltocht in elkaar te draaien over een aantal kilometers die de teams moeten zien op te lossen. Alles is hierbij geoorloofd. Denk aan grof geweld, valsspelen en het omkopen van de webmaster jury. Tijdens de bijeenkomst in de Molen van Piet-Jan en Mattie worden de winnaars en de verliezers bekend gemaakt. 


Ook zal de uitreiking plaatsvinden van de zilveren schoen en het "sjutje" voor het trainingsbeest van het jaar. Deze prijs is in het leven geroepen voor mensen die te langzaam lopen om ooit iets fatsoenlijks te winnen maar die hun inzet op deze manier toch beloond kunnen zien. Tevens zal Wim Schot de presentielijsten van het afgelopen jaar en de voorgaande jaren naast elkaar leggen om ons met leuke feitjes te bestoken en hen die vooral schitterden door afwezigheid hier "en publique" over aan te spreken.

Katerloop 08-01-2017

Het was zover….de Katerloop. Een gezellig aantal Zandloapers had zich verzameld om toch vooral maar niets te hoeven missen van het vele werk dat het organiserende team, dat bestond uit Marleen en Caio, in de vragen gestopt had. Zo was er een foto-opdracht. De bedoeling was om de gefotografeerde benen te herkennen. Gelukkig betrof het hier een spelletje van en door hardlopers en geen urologenuitje.

Ook was er een kneuzentrainerslijst. Omdat met name de trainers er op dit moment een patent op lijken te hebben van alles en nog wat te mankeren werd er gekeken of de Zandloapers net zo goed op de hoogte waren van de mankementen van hun trainers als dat dat andersom het geval is. Verstandelijke beperkingen telden niet mee wat dus inhield dat Dick alleen genoteerd werd met knieproblemen.

En dan het geheugenspel. De groepjes kregen 2 minuten de tijd om een 20-tal woorden te onthouden gedurende hun spelletjestocht om na afloop te kijken hoeveel er hiervan waren blijven hangen of dat de hoeveelheid plaque in het grijze gebied opname van maximaal 4 woorden per persoon bemoeilijkte. Er wordt gezegd dat hardlopen o.a. goed is om ook de hersenen fit te houden maar hier bleek in de praktijk niet zo heel erg veel van. Voor sommigen van ons bleek het serieus moeilijk om 4 woorden te onthouden. Zoals Janneke plastisch tegen Leon zei „Jemig Leon, vergeet je ook je reet te vegen na het poepen”.  Dank je Jans……duidelijker had je het niet kunnen maken.

Grappig ook dat iedereen dacht de organisatoren te slim af te zijn door na afloop van de 2 minuten de woorden snel op te schrijven op handen, papiertjes, foto’s te maken met de enige smartphone welke het team bij zich mocht hebben. Helaas werd dit probleem getackeld door na afloop van de puzzeltocht alles af te nemen en het team onder streng toezicht de 20 woorden op te laten schrijven. 

Verder was er de woordzoeker. Wat hier het grappige aan was, was dat er woorden gevonden werden die niet door het organiserende team verwerkt waren in de woordzoeker. Marleen had bedacht dat er woorden gerelateerd aan hardlopen in voor moesten komen en had via een handig internetdingetje de betreffende woordzoeker in elkaar geflanst. Grappig ook dat alle teams het woord „sex” wisten te vinden. Het enige woord dat door Marleen niet verwerkt was in de puzzel maar wel door elk team werd gevonden. 

Bij een tekst op het toiletgebouw op de Adriaan v.d. Weijdeweg moesten het aantal E’s geteld worden. Een aantal teams waren zo slim om slechts 2 lopers erop uit te sturen om deze opdracht te maken en de rest verder te laten gaan met de locatie foto-opdracht. Deze bleek lastiger dan gedacht omdat wel bekend was dat de foto’s gemaakt waren op de gele route die tegengesteld gelopen moest worden maar dat de teams ook achter zich moesten kijken om de locatie te herkennen was niet vermeld. Achteraf was er natuurlijk het commentaar dat dat er niet bij vermeld was maar hé, je mag zelf ook wel een beetje nadenken natuurlijk. 

De uitslag is als volgt:

Team 1 - 40 punten 

Wim Schot, Jan Prins, Andre Lems, Dick Hart en Jaap Landegent

Team 2 - 49 punten 

Rinie van Dijke, Ilonka Vlaam, Els van Zwieten, Jaap Polderman en Serge Weijers

Team 3 - 40 punten 

Erwin Schell, Alex Heijnen, Martin Loeve, Brigitta Lems en Hennie Kunst

Team 4 - 45 punten 

Jan Geluk, Leon de Munnik, Jans, Toos Polderman en Joop Lasseur


Omdat team 2 de vraag die bij gelijk spel beantwoord moest worden het minst fout had, is het dus zo dat Team 3 glansrijk verloren heeft. Als dat niet het geval was geweest, waren ze gediskwalificeerd vanwege het feit dat zij zo enorm vals hebben gespeeld. Brie is er door de mannen van het team op uit gestuurd om de bij hun ontbrekende antwoorden bij de andere teams te verzamelen of te controleren. Fraai ook dat de mannen hier de enige vrouw in hun midden voor inzetten. Lafbekken om de enige vrouw het gevaarlijke werk te laten doen. Het kan natuurlijk ook maar zo zijn dat Brie zich vrijwillig opgeofferd heeft omdat zij de kunst van het afkijken als geen ander beheerst en dan dus nu ook duidelijk wordt hoe zij dat HAVO diploma ooit bemachtigd heeft. Maar goed. Team 3 gaat volgend jaar de traditie voortzetten en de overige Zandloapers het leven zuur maken met spelletjes en andere onzin.

Na al de fun was er natuurlijk ook tijd voor het serieuzere werk. Zieke Henk heeft onze spreekstalmeester Wim weer grandioos voorzien van alle statistieken. Henk heel erg bedankt voor je overzichtelijke overzichtjes.

Zo viel er te zien dat de gemiddelde opkomst in 2016 26.29 was. In 2015 was dit nog 24,96 dus we gaan vooruit. Ook zijn er een paar herintreders als Kees Dijkman en natuurlijk Alex Heijnen. Welkom terug heren. 

Het aller- aller- allerbelangrijkste gedeelte van het Katerprogramma is natuurlijk de uitreiking van de Wielaard trofee. Van alle Zandloapers zijn er het afgelopen jaar 61 op komen draven. Sorry Alex, je staat niet op het lijstje maar for the records, je bent dit jaar 17 keer geweest. 

Onderaan de lijst staan de Zandloapers die slechts 10x zijn geweest maar echt spannend werd het pas bovenin. 

Op de derde plaats staat Gerard Koorneef met 43 keer present zijn op zondag. Op de tweede en de eerste plaats heeft een echte veteranenstrijd plaats gevonden. Wim Schot verscheen 46 keer op zondag en Han verscheen 47 keer op zondag. De vraag is natuurlijk hoe waarheidsgetrouw dat is als de lijst aangevoerd wordt door degene die ook verantwoordelijk is voor het zetten van de rode kruisjes. Gelukkig hoefden we deze discussie niet te voeren want de gouden regel die geldt voor het uitdelen van de Wielaard trofee is dat je binnen een termijn van 5 jaar de trofee niet twee keer mee naar huis mag nemen. 

De enige echte winnaar is dus dit jaar……….Wim Schot! Wim, van harte gefeliciteerd. Hij is je van harte gegund. Al zo vaak ben je in de top 10 beland, heb je aan de schoen mogen snuffelen maar nog nooit heb je de felbegeerde schoen op de schoorsteen kunnen zetten.

Wim zou Wim niet zijn als hij natuurlijk niet al heel lang had geweten dat hij de winnaar van 2016 zou zijn. Om de trofee extra goed tot zijn recht te laten komen heeft hij er een mooi huis omheen laten bouwen. Ook niet onbelangrijk is dat de trofee nu het eiland afgaat maar gelukkig blijft Wim onze meest geliefde Zandloaper en kan hij ons net zo slecht missen als wij hem en zien we hem dus elke zondag bij de container. Volgend jaar gaat hij hem helaas niet winnen i.v.m. het naleven van de regels maar ik stel voor dat de eerste dame op de lijst, Els, de eer van de dames gaat verdedigen en plichtsgetrouw elke zondag verschijnt zodat hij volgend jaar bij haar in huis staat.

Alle Zandloapers heel erg bedankt voor het enorm gezellige afgelopen jaar waarin lief, leed, gemopper en gore moppen naar hartelust gedeeld werden. We komen wel eens clubjes tegen die hun training misschien wat serieuzer nemen maar als het gaat om de te produceren decibellen winnen de Zandloapers glansrijk. Als webmaster mag ik zeggen dat jullie het meest gezellige zooitje ongeregeld zijn dat er bestaat.


Op bovenstaand filmpje is te zien hoe onaardig Dick de webmaster bejegent. Vriendelijk als zij altijd is, wijst zij op de verzachtende omstandigheden voor de ongeletterden om vervolgens afgesnauwd te worden door Dick die denkt te weten hoe je Kamelbag schrijft. Joh Dick, Camelbek, Camelbak, Kamelbag, Kemmelbeg of drinkrugtasje.......maak je niet druk, het is maar een spelletje. Je zou zo onderhand toch eens gewend moeten zijn aan niets winnen. 


Op deze foto het overtuigende bewijs dat KGB Bri het spel niet eerlijk gespeeld heeft. Gelukkig heeft ook hier het recht gezegevierd en heeft haar team, ondanks de spionage, verloren. 


Han doet het als levend standbeeld ook helemaal niet gek. Zo ziet Marleen hem het liefst. Niet bewegend en zwijgend. Tenzij hij de stofzuiger bedient natuurlijk. Dan mag hij bewegen en geluid maken.Enorm fantatiek was het team van Jan Geluk. Met name Jan himself bleek een spelletjesspeler alsof zijn leven er vanaf hing. Een verbeten blik en zich ergerend aan Leon iedereen die het wat minder serieus nam beet hij zich in de opdrachten. Leon was een heel stuk relaxter. Het begon al bij aankomst waarbij hij hoogst verbaasd leek over de te houden Katerloop. Nooit van gehoord beweerde hij. Leon, hoe lang ben jij eigenlijk al Zandloaper?


De rest van de foto's zijn te bekijken via de onderstaande widget. 
04-01-2015

Vandaag was het na een heel jaar weer tijd voor de Katerloop. Met een opkomst van 31 Zandloapers was het gezellig druk. Dit keer is er niet gekozen voor een bootcampachtige puzzeltocht met een fikse spierpijn tot gevolg in de week erna maar voor een rustige training in Het Zeepe. Uiteindelijk kwamen we toch nog uit op 8 kilometer. Na de fysieke training was het tijd om de hersenen te pijnigen. 

Het verliezende team van het vorige jaar (Wim, Erwin, Han en Krista) hebben er dit jaar voor gekozen om na het avontuur in Het Zeepe een quiz te maken die vooral te maken had met het a.s. jubileum van AV Delta Sport. Vragen waar vooral de "jonkies" onder ons geen raad mee wisten konden opgelost worden door een van "de wijze oude heren" die ook in ieder team behoorde te zitten. De nadruk ligt op "behoorde" omdat deze in het verliezende team toch echt ontbrak wat tevens verklaart waarom zij hebben verloren. Iedereen die hier nu nog om kan lachen spreken we volgend jaar op hetzelfde tijdstip om te zien of ze dit nog steeds leuk vinden. 


RESULTATEN VAN DE QUIZ

Het team van Yolanda heeft gewonnen met 43 punten

Het team van Johan heeft een tweede plaats verdiend met 42 punten.

Het team van Joop mag met 37 punten ook het podium op. 

Het team van Marleen is vierde geworden met 35 punten. 

Het verliezende team van Joke heeft met 30 punten de laatste plaats. 

Joke, Marianne, Ronald en Patty hebben dus de taak De Katerloop van 2016 te organiseren.


Na de bekendmaking van de uitslagen was het tijd voor Wim Schot om een aantal feitjes te noemen die, zoals ieder jaar, verzameld worden door Henk. Zo bleek bijvoorbeeld dat we met een gemiddelde opkomst van 19.81 slechts 1/100 onder het gemiddelde van vorig jaar zaten. Op 23 november was de grootste opkomst met 38 Zandloapers. De dag met de laagste opkomst was 5 oktober wat zich laat verklaren. De dag na de marathon gingen ook dit jaar weer een aantal Zandloapers gebukt onder hevige spierpijnen die ze niet in staat stelden naar de container te komen.


Het hoogtepunt van de Katerloop is toch vooral de bekendmaking van de winnaar van de Wielaard trofee. Han van Sighem heeft de zilveren schoen terecht gewonnen door maar liefst 47 zondagen bij de container te verschijnen. Een extra moeilijkheidsgraad in zijn geval is toch ook dat Marleen met slechts 6 zondagen het opstaan vast niet vereenvoudigde. Hoe lastig is het om je warme bed uit te stappen op een grijze kille zondag terwijl er naast je iemand opgekruld en ronkend blijft liggen. Han.....van harte gefeliciteerd! 


Om nog even na te genieten kunnen jullie hieronder de foto-albums bekijken en het Youtubeje van Jaap. 


Voor hen die denken dat het filmpje slowmotion is........dat is niet zo, we lopen echt zo langzaam. Jaap, bedankt voor het leuke filmpje maar misschien moet je volgende keer boven water komen als je iets wilt zeggen. Dit klinkt alsof je je Speedo aan het zoeken bent op de bodem van het zwembad. Zonder hiervoor mensen gechanteerd te hebben, is de webmaster zo vriendelijk geweest de meest onvoordelige foto's van enkele Zandloapers te deleten.

ExternalVideoWidget