Zandloapers......

Een actieve manier om je luie zondag te beginnen.

 Gelukkig hebben we de foto's nog.......

Zo nu en dan zijn er momenten die het waard zijn met anderen te delen. Nadat een milde vorm van censuur door de webmaster of disaster heeft plaatsgevonden zullen ze op deze pagina geplaatst worden. Dus dames en heren Zandloapers, say Pleeeease....

05-11-2017


In de categorie Krasse Knarren hebben we Joop. Waar de meeste mannen van zijn leeftijd al langere tijd gebukt gaan onder oudemannen kwalen waar we in het kader van "dat willen we niet weten" niet verder op in zullen gaan, heeft Joop besloten hier niet aan mee te doen. Zijn tanige gespierde lichaam stelt hem in staat bloedsnel te lopen en waar de meeste mannen van zijn leeftijd een spiegel nodig hebben om het gereedschap te zien behoort Joop tot de mannen die zijn trouwpak nog gewoon past. 

Van harte Joop. Dat je nog maar heel veel jaren in goede gezondheid al die jonge knulletjes voorbij mag lopen.De aandacht moest onder het zingen verdeeld worden. Natuurlijk stond Joop in het middelpunt van de belangstelling maar Zandloapers weten inmiddels ook dat de opvoeding van Storm jammerlijk mislukt is en dat hij van onoplettendheid handig gebruik maakt door er met de taart vandoor te gaan. Gelukkig werd hij goed in de gaten gehouden zodat Joop na het zingen de taart kon knippen om uit te delen aan de Zandloapers. Ja, jullie lezen het goed. Joop knipt de taart. 
Na al het gezeur over glazen plafonds, ongewenste intimiteiten, genderneutraliteit, Hema jurkjes voor jongetjes en andere onzin waar de zelfbenoemde feministen zich druk over maken laat Caio zien hoe het moet. De vrouwelijke Zandloapers kijken toe hoe Caio met de pleezwabber de bankjes droogmopt. Niets zo sexy als een man die het huishouden doet. Wel jammer van al die vrouwonvriendelijke opmerkingen die hij na zijn huishoudelijke taken op de webmaster afvuurt. 


22-10-2017


Er was er weer een jarig en het was Alex. Alex aka de Tinderkoning is begonnen met zijn tweede derde vierde jeugd. Het lopen houdt hem jong maar zijn echt grote hobby is tegenwoordig zijn wrieftillefon. Hij wrijft zich een ongeluk op alle dames afhankelijk van het uiterlijk, de leeftijd en de cupmaat hun voorliefde voor een stoere Zeeuwse man van middelbare leeftijd. De enige blessure die op dit moment voor hem op de loer ligt is een swipeduim. Wordt de dame in kwestie naar links of naar rechts geveegd. Een beetje van dat dus. 


Andre was zo lief om zijn gezellige hut ter beschikking te stellen waardoor de Zandloapers heerlijk binnen konden genieten van de traktatie i.p.v buiten in de storm en de regen. 
En dan zijn er ook nog de oude wijze mannen die niks te maken willen hebben met de digitale snoepwinkel die Tinder heet. Uiterst tevreden laten zij zich hun oudere dag welgevallen zonder zich druk te maken om hun tweede, derde of vierde jeugd. Deze twee hebben gewoon de eeuwige jeugd wat natuurlijk het allerhandigst is. 

Mag ik jullie ook even allemaal herinneren aan het feit dat de Mosselloop 11 november georganiseerd wordt. Dit keer voor de 50ste keer zelfs en het is Wim die hier zoals alle voorgaande edities de hoofdrol in speelt. Om zijn eeuwige jeugd te vieren trakteert hij 12 november. We hopen dat jullie en 11 november meedoen en er ook op zondag 12 november weer bij zijn om de verjaardag van Wim te vieren. 

15-10-2017

Zo, een makkie voor de webmaster vandaag. Terwijl de webmaster geslachtsdelen aan het bekijken was genoot van een wellnessweekend met vriendinnen hebben de Zandloapers de grote ronde gelopen. Krista laat weten dat er in allerlei samenstellingen (met zonder camping, met zonder paadjes, met zonder vliegveld, met zonder strand en met zonder bos) heerlijk door iedereen gelopen is op de warmste 15 oktober sinds 100 jaar. 

Voor hen die het gemist hebben of voor hen die het nog eens willen beleven

http://www.relive.cc/view/g14893394129


24-09-2017

ZONDAG 1 OKTOBER 2017 STARTTIJD ZANDLOAPERS 10 UUR.


Komt dat even fantastisch uit. Aanstaande zaterdag zijn de clubkampioenschappen en omdat dat met de BBQ en DJ Klop ter afsluiting wel weer laat zal worden, kunnen de Zandloapers zondag een half uurtje langer blijven liggen. Onze Pater Familias wees ons er heel terecht op dat met ingang van de maand oktober de starttijd van de Zandloapers weer gewoon om 10 uur zal zijn. Dus, familie Lems en Liesbeth..........kunnen we jullie weer verwachten of is er nu weer een ander excuus om niet op te komen dagen? 


Meeuwenduinen en taart. Dat is het zo’n beetje op de tweede zondag van de maand. Jan P. was jarig en dat moest gevierd worden. Helaas is hij op de foto bedolven onder Kees want anders had iedereen kunnen zien hoe goed hij er nog uitziet. Eeuwige jeugd die kerel maar dat zal wel komen omdat hij als piloot weinig te lijden heeft gehad. Van G krachten blijf je jong zo te zien. Op de foto is ook Chris Tunder weer te zien. Na een wel heel lange blessure heeft hij de weg naar de Zandloapers toch weer weten te vinden. Van harte welkom Chris. Hartstikke leuk dat je er weer bij bent. Houd vooral Theo in de smiezen want dat is een snelle gluiperd die er nog wel eens met de winst vandoor kan gaan. Kees Dijkman is snel maar alleen als hij echt gemotiveerd is dus die kun je als concurrent verwaarlozen. Het Meeuwenpad was weer een slijtageslag. Zelfs Digna laat het hoofd er even bij hangen. Jan Geluk krijgt er heel raar haar van al kan dit natuurlijk ook komen omdat ze in Renesse geen fatsoenlijke kappers hebben. Sytse heeft een wel heel doorzichtige manier ontwikkeld om de dames een blik te gunnen op zijn Muffin Top. Krista wordt er zo te zien niet warm of koud van. Of staat ze Bernard uit te lachen die eruit ziet alsof hij de marathon Des Sables achter de rug heeft. Bernard, het pad is 2,7 km. Niet echt nodig om een waterzak op je rug te binden hoor voor dat stukkie. 


Verder is er nog het raad je plaatje. Deze week is de vraag „Van wie is deze snee?” Ook is er zo te zien sprake van een navelbreukje. De hoeveelheid haar rond de navel doet vermoeden dat het hier om een mannenbuikje gaat of het betreft de buik van een vrouw met veel mannelijke hormonen. Ook doet de huidskleur vermoeden dat het iemand is die de hele zomer onder het viaduct heeft liggen zonnen of het betreft hier een verre neef van Heino. Voor de mensen jonger dan 30….Heino is een Duitse albino Schlagerzanger. (Niet te verwarren met de man van Toos of je worst lust, die wel slager is maar absoluut niet kan zingen). 

27-08-2017

Vandaag was het weer het feest van de laatste palenrij. Gezucht, gesteun, excuustruzen, olifantenpaadjes, ja maar de Havendagen en ander afsnijwerk….alles kwam voorbij. Jans, geveld door een fikse verkoudheid besloot te wandelen en de webmaster aka liever lui dan moe deed gezellig een rondje mee.

Na afloop bleef de harde kern zoals gewoonlijk weer hangen. Jammer dat het zo vredige samenzijn van gelijkgestemde Zandloapers wreed verstoord werd door hard krijsende kinderen. Nou is het zo dat iedereen weet dat kinderen huilen maar er is een verschil. Je hebt kinderen die huilen omdat ze pijn of daadwerkelijk verdriet hebben. Je hebt ook de categorie die in het kader van vrije opvoeding het op een krijsen zetten wanneer moeder een poging doet het kind op te voeden. Je weet wel, de types van "niet doen Jena (afgeleid van Jenaplan), daar wordt mama een beetje verdrietig van”. Zo ook vandaag….de moeder (van het alternatieve soort dus met harembroek, okselhaar, snor en andere dingen die een vrouw zo aseksueel mogelijk maken) werd niet gehinderd door compassie voor overige gebruikers van het terras en ging onverstoorbaar door met een poging het kind het naar de zin te maken i.p.v. weg te gaan. Een snoepje, een koekje (gluten-, kleurstof- suiker-, dierlijke vettenvrij), alles kwam voorbij. Tot overmaat van ramp werd er een luier verschoond op het overvolle terras wat enigszins vreemd was omdat het kind toch zeker de leeftijd had bereikt waarop het gewoon zelfstandig naar het toilet had kunnen gaan maar goed, ook dat hoort bij de vrije opvoeding. Niets overhaast en alles op je eigen tempo Sterre. Uiteindelijk kwam de zuigfles met waarschijnlijk gekolfde moedermelk tevoorschijn en wandelde de snor naar de bar om de inhoud in de magnetron op te kunnen warmen. Ook al zo’n dingetje. Kinderen die al aan het wisselen zijn de hele dag met zo’n zuigfles rond laten lopen of het liefst liggend laten drinken. Doe normaal! Nu hebben Zandloapers behalve van hardlopen en wereldproblematiek, eigenlijk van alles heel veel verstand dus ook van het opvoeden van kinderen. Zo is er als oplossing aangedragen niet de fles maar het kind in de magnetron te doen. Een van de Zandloapers had een valide punt dat dat nooit past in de magnetron omdat het ook nog op gaat bollen bij 4 minuten op 800 watt maar dat probleem kon tegengegaan worden door er eerst gaatjes in te prikken zo besloot men. Zo kwamen er nog wat oplossingen voorbij voor de Antifapeuter het nieuwetijdskind die we hier niet zullen herhalen omdat dit vast leden gaat kosten.

Nadat we onze kindvriendelijkheid weer hervonden hadden omdat de antroposofische Snor met Terror Jr. verdwenen was kwam het overige favoriete onderwerp van Zandloapers voorbij. Het dieet. Marleen is heel wat kilo’s kwijt door anders/beter maar vooral meer te gaan eten zoals zij zelf beweert. Deskundigen denken dat dit vooral komt door de 400 km die zij dagelijks fietst maar toegegeven…zij ziet er super uit.

Het blijkt dat er een aantal Zandloapers zijn die inmiddels vega zijn gaan leven. Nu is het niet eten van beestjes bij de webmaster altijd +1 maar helemaal vega is toch wel een dingetje hoor. 

Zo zijn er Zandloapers die na het aanpassen van het dieet beweren volledig van hun winderigheid af te zijn. Je zou denken…fijn voor degene die het dekbed met de tuba deelt. Nou weet de webmaster niet hoe het er bij overige mensen aan toe gaat maar het lijkt me niet gezellig zo’n windvrij huishouden. Bovendien, waar moet je de hond dan de schuld van geven?

Na het dieet kwam de potloodtest voorbij. Mannen, voor wie niet weet wat de potloodtest is.......weet dat jullie vrouw er niet voor slaagt en als je haar humeur goed wilt houden, VRAAG ER DAN GEWOON NIET NAAR. Marleen riep iets over een hele etui en Jans jokte dat ze er -in tegenstelling tot andere vrouwelijke stervelingen van boven de 50- nog wel voor slaagt. Lekker makkelijk praten als men naar de punt van je schoenen moet kijken om te zien wat de voorkant is. Op de vraag of alleen bij vrouwen de boel zakt was Dick zo eerlijk te zeggen dat ook mannen last hebben van een verzakking. Na het zien van een bejaarde man die op een nogal onhandige manier in zijn te wijde zwembroek van zijn ligbed afklom, heeft hij een paar maanden gebruik gemaakt van slachtofferhulp. Inmiddels is ook Ingeborg eraan gewend en staan in huize Dick op de ene deurpost de groeistreepjes van de kinderen en op de andere deurpost de zakkende streepjes van Dick. Han heeft niet zoveel gezegd wat eigenlijk alles zegt. Hij had het ook erg druk met het redden van zijn reputatie nadat bleek dat er meerdere bekenden op het terras zaten.

13-08-2017

Jan is met pensioen maar ook al stopt je arbeidszame leven, de rest tikt gewoon door.  Niet dat dat bij Jan te zien is want Jan is het type man dat charismatisch verouderd. In het ieder geval was er vandaag taart van Jan. Gelukkig dat Johan besloten heeft om zijn traktatie van de 13e te verzetten naar de 20ste anders was er een dubbele traktatie geweest. Dus Jan, de webmaster wil niet vervelend doen maar behalve je van harte te feliciteren verzoekt zij je vriendelijk volgende keer het formuliertje in te vullen, een mailtje te sturen of een appje met het verzoek om de taartdatum te reserveren. En natuurlijk geldt dat voor alle Zandloapers. Ook al is de webmaster fysiek niet aanwezig, d.m.v. haar WiFi verbinding houdt zij via via alles nauwlettend in de gaten. Via via heet dit keer Joke de K. Dankzij het vlijmscherpe camerawerk van Joke is te zien dat Jan iets op zijn shirt heeft staan over een triathlon. Is dit een van zijn nieuwe ambities nu de zitmaaier op Marktplaats staat en Jan tijd heeft om nog meer te trainen? Of is dit een verlate midlifecrisis? I.p.v. een motor of een cabrio? Jan, we hebben geen idee maar weet dat Zandloapers je bij al je wilde plannen zullen steunen. 


Zomaar wat zondagen

Bij gebrek aan een echte webmaster is het altijd fijn als iemand zich opwerpt als gastredacteur. Meestal is het Caio die probeert de Zandloapers zo min fraai op de foto te zetten maar als dat niet lukt weet hij zich gesteund door Jans. Maar goed, we gaan proberen de achterstand van de afgelopen weken in te halen. De reden dat dit wat lang op zich heeft laten wachten is te wijten aan een uploadprobleempje. De beschikbare ruimte die over was voor het plaatsen van foto's bleek opperdepop en dus moest er er wat geschoven worden om het allemaal weer passend te maken.

Je hoeft bij het zien van onderstaande foto geen computerdeskundige te zijn om te begrijpen dat de beschikbare opslag al snel te klein is. Wat bij het zien van deze foto echter wel grote vragen oproept is wat het ronde tuutje ter hoogte van het stuitje is. Zat daar vroeger een staart en is dit gat inmiddels afgetopt omdat er toch niet meer gekwispeld wordt? Is het een ventiel zodat de lucht er behalve uit ook weer in kan? Is het een stoma? Is het afluisterapparatuur? Zit daar de tankdop of de oplaadstekker voor de accu? Dat laatste is zeer aannemelijk want de persoon in kwestie is onvermoeibaar.Geen idee wat er tegenwoordig aan de hand is met die rare Zandloapers maar het idee van Zandloapen is zand in je schoenen. Om een nog onbekende reden hebben de Zandloapers daar inmiddels een broertje dood aan en hebben zij het idee gevat dat het eruit moet. Jongens.....leuk allemaal die zandvrije stinkgympen maar jullie realiseren je ook dat het er na 3 stappen weer allemaal in zit? Gewoon doorlopen dus. Dat gezeik, loop toch gewoon door.Ook Marilou doet mee aan het zandvrije zandloapen. Zo verborgen onder haar pet en moeilijk kijkend lijkt ze nog het meest op een bozig jongetje maar haar jolig gelakte nageltjes verraden haar. Alhoewel....in het kader van de moeilijke genderneutrale discussie die op dit moment de gemoederen bezig houdt omdat er gelukkig geen echte problemen zijn in deze godvergeten bananenrepubliek, waarin mannen kinderen moeten kunnen krijgen en vrouwen staand willen plassen maakt het allemaal niet meer uit. We spreken niet meer van mannen en vrouwen maar van mensen. Hardlopende mensen. We gaan de prijzencategorieën ook maar aanpassen. Niks geen gedoe meer met mannen en vrouwen maar gewoon een genderneutrale categorie. Hoeft ook niemand meer moeilijk te doen als de webmaster heel onvrouwelijk het alfabet boert. 

En natuurlijk was er weer ééntje jarig. Els dit keer. Vanwege de regen was onze gastheer Andre zo aardig de parasols op te zetten. Let ook allemaal even op Kees. Hij is in verwarring. Zijn ene voet wijst naar het gebak en zijn andere voet wijst naar huis. Iets wat ook wel te begrijpen is. Na een maand hard werken in Trinidad smaakt het gebakje dat thuis op je wacht ook prima natuurlijk. Toch knap dat je zo kunt hardlopen. 


En hier de jarige Els. Onze eigen mopperkont waar iedereen bewondering voor heeft. Een dag niet gevloekt is een dag niet geleefd is het motto van Els. Lieve Els, we hopen dat je nog heel lang in goede gezondheid mag vloeken dat het een lieve lust is. 

Wat verder opvalt aan deze foto is dat Alex hier op het zusje van Marilou een meisje lijkt, er aan de linkerkant vers mannenvlees staat wat zo te zien ook niet heel vers meer is behalve voor Flakkeese begrippen en dat de kapper van Noa halverwege de behandeling door zijn peroxide heen was. Holletje af, altijd fijner dan holletje op. Let ook even op de parasailer op de achtergrond. Eigenlijk heet dit soren (spreek uit als seuren) en dus ook uitermate geschikt voor vrouwen. Het is eigenlijk kitesurfen voor mensen met watervrees en dus niet echt leuk. Echt spannend wordt het pas als ze door een stuurfoutje achter het duin landen. 


Het is niet goed te zien maar op onderstaande foto gaan Dick, Caio en Joke de duinen in na de intervalsessie van Rinie. De vierde vuilnisbak blijft op het strand.


En om jullie geluk compleet te maken staan ook de Meeuwenduinentijden weer op de site. 

02-07-2017

Vandaag vierde Digna haar verjaardag. Helaas hebben de webmaster en Jans dit gemist omdat…..ja, waarom eigenlijk. Nul tijdsbesef, genoeg stof tot praten en vergeten dat de gelopen kilometers heen ook nog terug gelopen moeten worden. Excuses Digna, gelukkig heb je wat voor ons over gelaten. 

De overige foto’s zijn gemaakt door Krista. Zoals het valse meisjes betaamt schept Krista er een zichtbaar genoegen in om juist die kant te belichten waarmee je nou niet precies de schoonheidsprijs in de wacht zal slepen. Let allemaal even op Han die hier nog het meest lijkt op een serial killer op onbegeleid verlof die ieder ogenblik toe kan slaan. Leon en Erwin lijken gefascineerd te zijn door iets wat zich achter Digna bevindt. Digna, zich van geen kwaad bewust staat meisjesachtig te shinen op haar verjaardag. Daar kan zij niets aan doen, dat zijn haar goede genen.


Verder is er heuglijk nieuws. Het lijkt er namelijk op dat zelfs het figuur van Joke aan verval onderhevig is. Ok, een beetje te laat naar de zin van de webmaster maar beter laat dan nooit. Nooit gedacht dat bij Joke ook nog eens de taille voorbij de heupen zou komen. Het is een progressief proces lijkt het want vorige week leek er nog niets aan de hand. Er kan natuurlijk ook iets anders aan de hand zijn. Misschien biedt een poll uitkomst. 

Hoe komt het dat de taille van Joke verdwenen is en haar billen in omvang zijn verdubbeld?

  Joke heeft nog steeds haar strakke lijf maar de foto is bewerkt door een jaloerse medeloopster   Joke heeft haar rokje in haar broek gefrommeld   Joke heeft de Droge Doos ontvangen. Dit is een variant op de Blijde doos voor vrouwen boven de 55 en bevat een proefpakket incontinentiemateriaal waar Joke dankbaar gebruik van maakt.   Naast sommige mensen lijkt iedereen dik


Nou fellow Zandloapers, doe eens een gokje. Onder de winnaar wordt een kadootje verloot. 

25-06-2017


En ja hoor, het is ein-de-lijk gelukt.....een normale foto van Erwin. Waar hij normaal zijn best doet zo onvoordelig mogelijk op de foto te staan heeft de webmaster nu na veel moeite een fatsoenlijke foto weten te bemachtigen. Op zijn verjaardag notabene. Normaliter is Erwin herkenbaar aan snot aan de neus, puut (of hoe heet een pullek in het Zeeuws) in de neus, mond open, gebak aan de kin of tijdens het lopen met beweeglijke blubberwangen en mond open voor een goed zicht op zijn amalgaanvullingen. Onze clubfysio maalt er niet om. Hij is toch getrouwd dus het kan hem allemaal niets meer schelen. En dat terwijl hij zich niet meer alleen specialiseert in het blessurevrij maken van medelopers maar zich -ondanks zijn ogenschijnlijke desinteresse- ook op het esthetische vlak heeft begeven zo bleek vorige week. Sylvia G. heeft haar borsten laten liften door Erwin. Met zijn bondageskills tapetechnieken is hij zo in de weer geweest dat de borsten van Sylvia inmiddels weer op hun oorspronkelijke hoogte zitten. D.w..z. op de bovenste helft van haar lichaam. Dit genereert klandizie want bij de gemiddelde Zandloapster zit de borstpartij op navelhoogte. Gelukkig is er de sportbh om dat lichaamsdeel in toom te houden maar iedereen die wel eens een sportbh over een bezweet lijf over haar hoofd heeft uit moeten trekken weet dat dat gelijk staat aan het uittrekken van vacuum gezogen rubberlaarzen maar dan zonder het scheetjesgeluid. Erwin biedt dus uitkomst en helpt de dames graag aan pronte borstjes.  

Erwin zou Erwin niet zijn om toch nog even old school op de foto te gaan. Wat Dick hier zit te doen is niet duidelijk maar Stichting Aap er zijn vast biologen die daar meer over kunnen vertellen. 

Denken jullie ook allemaal even op de enquete op de Delta Sport website? Henny heeft er weer een nieuwe vraag gelanceerd en is erg benieuwd naar jullie mening. Dit keer gaat de vraag over een trainingsstop tijdens de zomervakantie. Zij was -heel terecht- niet te spreken over het geringe aantal stemmen uitgebracht op haar vorige poll. Die ging over het DAC punten systeem en als er toch iets is wat de gemoederen bezig houdt is het dat wel. 

18-06-2017

Het valt niet mee, je vrouw gaat zich steeds jonger gedragen wordt steeds jonger en jij moet tegenwoordig de grote ronde inkorten over het vliegveld omdat het oude vege lijf niet meer mee wil.

Han voelt zich overduidelijk zoals hij eruit ziet, Niet al te best. Hij had het gevoel de Marathon des Sables gelopen te hebben maar deze krachtmeting staat in schril contrast met een stukje over Schouws zand. Ok, toegegeven het was warm maar zelfs de temperatuur laat zich niet vergelijken met de temperatuur in de Arabische zandbak. Han echter vond het welletjes en dacht "wat die Arabieren kunnen, kan ik ook" en ging voor een gedeeltelijke gezichtsbedekking. Het staat hem prima, alleen nu nog even zijn baard en snor laten staan en hij lijkt op...op....op......nee, ik ga het grapje niet maken vandaag. Zelfs bij de webmaster wint het gezond verstand het soms van haar wens te zeggen wat ze denkt. Maar goed, Han blijft natuurlijk maar een gewone wannabee oliesjeik want een echte pakt zijn geit, kamelenteen terreinwagen van de luxere soort met bladgouden velgen om zich te verplaatsen. 


Ilonka is 35 jaar geworden. Althans, zo beweert ze en dus geloven we haar. De foto is een beetje ongelukkig genomen met dank aan Jans. Jammer ook dat de enorm gepierde pootjes van Ilonka niet op de foto passen. In de sportschool zie je brede mannen verwoede pogingen doen om calves (kuiten) te kweken. Helaas voor deze mannen is dit deel van het lichaam -samen met dat andere lichaamsdeel waar ze zo fier op zijn- heel slecht te trainen. Bij het zien van benen van Ilonka kunnen deze mannen niets anders doen dan bewonderend kijken naar iemand die het waarschijnlijk van nature heeft. Knap ook dat Erwin het elke keer weer presteert om zo onvoordelig mogelijk op de foto te komen. Gelukkig heeft Marilou het ook door en doet ze uit solidariteit gezellig met hem mee. 


28-05-2017

Bloedjeheet en laatste palenrij. Bij afwezigheid van de webmaster komt vandaag het fotoverslag van Caio. Er wordt niet gecensureerd dus klachten indienen bij bovengenoemde. De webmaster neemt geen enkele verantwoordelijkheid voor de commentaren.

Laatste palenrij met 40 graden. Nog even bij elkaar komen om ruzie te maken over de terugweg. Wel of geen paadjes met kans op een zonnesteek of een hittebevanging of gewoon over het strand terug met een lekker fris tegenbriesje. Nou, de uitkomst laat zich raden. Met 40 graden terug over de windstille paadjes. De zonnesteek bleek dus al eerder een feit. 

Herintreders Krista en Joke....ook even bij de les blijven graag. Fijn dat jullie er weer zijn dames maar wel opletten aub.Oh, de afleiding van Joke en Krista heeft een oorzaak. Jaap, niet gehinderd door enige vorm van fatsoen schaamte gunt de dames een blik op zijn grote vierkante witte kont en de rest. 

Iedereen die dacht dat Joke en Krista hun reintegratievoortgang aan het bespreken waren begrijpen inmiddels dat zij met heel andere dingen bezig waren. Iets over mannen met grote auto's enzo......

Waar helaas geen foto's van zijn zijn de sandalen van Dick. Bijna net zo opwindend als de kont van Jaap. 

24-05-2017 Hemelvaartsdag

Nu opklikken voor GROOTUITSLOVERS 

En dat van die bosheks hoorde ik ook. 


14-05-2017 DAM TOT DAM LOOP

Oh, wat is het toch altijd weer een spannende dag. Voor Wim Schot bedoel ik dan. Wim, die doorgaans niet van zijn stuk te brengen is, is tijdens de Dam tot Dam loop altijd een beetje zenuwachtig. Het begon al op de Brouwersdam. Han is er nog niet. Heeft iemand Han al gezien? Han zou er toch nu toch echt wel zo onderhand moeten zijn. Zou Han het vergeten zijn? Oh, daar is Han. 

Het deelnemersveld was klein dit jaar. Een en ander viel toe te schrijven aan andere loopjes voor, tijdens en na het evenement. Maar goed, iedereen die zijn DAC punten moest verdedigen stond klaar. Een aantal herintreders zijn op de 10 kilometer ingestapt nadat ze eerst een horrorrit hebben moeten doorstaan in de auto van Jan. Opgevouwen als pruimen in blik heeft hij de dames vervoerd en zong "ik heb mijn wagen volgeladen met oude meisjes”. Iets wat hij bij zijn eigen Tove niet durft, durft hij wel bij de vrouwen van iemand anders. Het is dat de meisjes klem zaten maar onder comfortabelere omstandigheden had Jan dit natuurlijk nooit na kunnen vertellen. Afijn de meisjes zijn uitgevouwen en de plooien zijn er uit. Ok, bij de een wat meer dan bij de ander maar niet alles kan op de beperkte ruimtelijke omstandigheden afgeschoven worden. 

De loopomstandigheden waren uitstekend. Er zijn wel eens edities geweest waar deelnemers zich toch echt afgevraagd hebben of de brunch bij schoonmoeder tijdens deze moederdag geen beter alternatief was geweest maar deze editie was het prima loopweer en waren de lopers blij een heel geldig excuus te hebben de rit naar schoonmoeder met verveelde kinderen op de achterbank over te kunnen slaan. Krispijn was overtuigend eerste. Theo kwam als tweede binnen en Robert V. mocht de derde plek in beslag nemen. Bij de dames was het Danielle die als eerste over de finish kwam en Ilonka kwam als eerste Delta Sporter over de streep. Dit tot grote spijt van Sylvia die graag eerste was geworden i.v.m. haar DAC positie. Echter, na het zien van Sytze in een bijzondere pose is zij haar snelheid kwijt geraakt als gevolg van een opgelopen trauma. Hier worden verder geen mededelingen over gedaan maar voor iedereen die wil weten hoe het zit, vertelt zij dit graag in geuren en kleuren. Gelukkig heeft ook Jans dit jaar weer mentale ondersteuning kunnen geven tijdens het lopen door op haar fiets de lopers bij te staan met raad en daad. Eenmaal over de finish stond daar Riet als een soort van luchtspiegeling met koek en water. 

Voor de foto’s en de tijden verwijs ik jullie door naar de website van AV Delta Sport.  https://deltasport.smugmug.com/Zandloapers/Dam-tot-Dam-2017/   Het is weer ouderwets genieten van alle bukfoto’s. Fijn ook te zien dat iedereen er afschuwelijk uitziet na ruim 17 kilometer. (p.s. ze staan er nog niet allemaal op maar Henny wil ook gewoon in de zon liggen enzo.)

Wim, Han, Jans en Riet…..heel erg bedankt voor jullie hulp tijdens de start en de finish.

23-04-2017

Vandaag komen de verhalen niet uit de eerste hand maar zijn Jans en Henk zo vriendelijk geweest wat onflatteuze foto's van fellow hardlopers te delen. Onflatteus omdat er weer eens gegeten werd en op Gordon Ramsay en Kim Holland na staat niemand charmant op een foto met iets in de mond. Dat u het even weet.

Gegeten werd er omdat onze Delta hunk Piet Jan verjaarde en omdat hij nog iets te vieren had. PJ is nl. ridder geworden. Ja, de webmaster moest het ook even googlen nadat zij klaar was met fantaseren over PJ als ridder, op zijn stalen ros, in een strakke maillot, met een maliënkolder, met op zijn strijdvaardige mooie hoofd een beslagkom, met in de aanslag zijn moorddadige pannenkoekenpan.Waar het bij sommige Zandloapers ondanks een levendige fantasie erg lastig blijkt er nog iets fatsoenlijks van te maken, is dat bij PJ niet zo moeilijk. Menig vrouw visualiseert bij het kijken naar haar eigen man die met caviahaar (indien haar nog aanwezig), een navelpluis en een adem als een stinkend putje onder de douche stapt, een PJ met desnoods een pannenkoek als variant op het vijgenblad.
Afijn, na het fantaseren over PJ bood Google dus uitkomst en al heel snel bleek dat het de Gemeente is die bijzondere ambassadeurs van Schouwen Duiveland een lintje geeft. PJ begeeft zich in illuster gezelschap. De oudste kandidaat is erg bijzonder, Piet Jan is nog bijzonderder en de derde kandidaat uhhhh........zal ongetwijfeld ook best iets hebben al is dat voor de Facebooklozen onder ons (ja echt, ze bestaan) niet helemaal duidelijk. In PJ ziet de Gemeente dus een echte ambassadeur en als dat gebaseerd is op als knappe kerel die met 80 km/uur door het dorp scheurt in een raar karretje dan vindt elke vrouw dat natuurlijk prima. PJ zelf zo valt te lezen, vindt snelheidsbeperkende maatregelen in het dorp nogal onvriendelijk en niet gastvrij. 

Pannenkoekje voor Henkie, pannenkoekje voor Fredje....


Henk en tattoo Rila zitten geduldig te wachten tot mama Marilou de pannenkoeken heeft uitgedeeld. De rest van de stapel eet zij zelf op. Ja Marilou, zo kom je nooit van die dikke kont af. 


Ja, en dan deze foto. Eigenlijk zegt deze alles. De training van de Zandloapers bestaat voor zeker 50% uit gezelligheid. Juist vanwege dit feit zijn er altijd mensen die vinden dat ze op sportief niveau ergens anders beter aan hun trekken komen en het staat hun natuurlijk helemaal vrij gelijkgestemde zielen te ronselen om op een andere dag deze behoefte te vervullen. Zo ging het in het verleden en zo zal het in de toekomst gaan en dat is prima. Als deze mensen zin hebben in gewoon een gezellige ochtend, zijn ze natuurlijk weer van harte welkom op het oude nest waar we ze met open armen zullen ontvangen.

02-04-2017

Het is er weer het seizoen voor……KREEFT, ASPERGES EN TEKEN

Krista heeft alarm geslagen toen zij na thuiskomst bij Caio de tekencheck deed. Welk geaderd lichaamsdeel het precies is waar zij de kleine etter op terugvond is niet helemaal duidelijk maar dit laten we over aan ieders eigen fantasie.

Nu is het niet zo dat teken er alleen in het warme seizoen zijn. Ze zijn er het hele jaar door alleen zijn we in de winter grotendeels bedekt waardoor we er minder last van hebben. Er zijn diverse middeltjes te krijgen. Het meest bekende is DEET. Het werkt goed alleen de vraag is of je een goedje dat je dashboard doet smelten (vraag maar aan Krista) op je huid wilt spuiten. Toen de webmaster ooit haar regenbroek inspoot met het middel ontstond er een soort van smeltvlek wat toch angstig doet vermoeden dat de bestanddelen van het betreffende middel niet bijdragen aan een lange levensduur. Waarschijnlijk is het werken in een Teflonfabriek waar ze ook radioactieve asbest verwerken gezonder dan tekenmiddelen.

Een ander beproefd huis- tuin- en keukenmiddel is Tea tree olie. Je kunt het voor een paar euro kopen bij de drogist of reformwinkel. Het ruikt enorm naar Eucalyptus waardoor de enge beestjes liever niet in je buurt komen. Bijkomend voordeel is dat je zo sterk ruikt dat ook Zandloapers op afstand blijven wat in veel gevallen een wenselijk effect is. Behalve tegen teken werkt dit spul ook tegen hoofdluis. Een paar druppels achter de oren of op de kraag en ook die beestjes kiezen voor de jas van de buurvrouw. Tea tree olie mag je niet gebruiken op huisdieren maar natuurlijk wel op die schijtkat van de buren. Je kunt het voor jezelf verdund (in bijvoorbeeld plantenspuit) of onverdund gebruiken. Wat ook handig is om na het aanbrengen het contact met je ogen te vermijden maar mochten jullie dit advies negeren willen jullie me dan waarschuwen zodat ik daar een leuk filmpje voor op de website van kan maken. Heren, ook uitkijken met plassen! Tea tree olie heeft hetzelfde effect als tijgerbalsem. Hebben jullie er al beeld bij? Het spreekt voor zich dat ook die filmpjes meer dan welkom zijn.


Martin trakteerde vandaag. Na een gruwelijke intervaltraining van Jans kwam iedereen met zijn tong op zijn hielen terug bij de container. Zijn het normaliter Rinie of Erwin die de Zandloapers heuvel op en af drijven, vandaag had Jans een intensieve variant van dit bedacht. Het weer zal ook niet meegeholpen hebben want iedereen kwam drijfnat terug. Zelfs Joop leek het echt even helemaal gehad te hebben. Gelukkig kwam iedereen na de sapjes en de koolhydraten van Martin weer terug op aarde. Martin, van harte gefeliciteerd.. Voor zo'n ouwe knar en voor iemand die van die rare geluiden maakt tijdens het lopen ga je best lekker joh.


Hier het levende bewijs dat Joop ook maar gewoon een mens is. Bij mensen als Digna en Joop wordt wel eens gedacht dat ze van een andere planeet zijn. Digna die nog even een Kaisermaratonnetje loopt met niets anders in haar zak dan 3 dadels. Joop die snelheden haalt die menig man nog nooit gehaald heeft laat staan op zijn leeftijd. Tja, het is een kwestie van genen en trainen.

Herintreders Krista en Joke zaten al geruime tijd op het terras met koffie toen de rest nog ineengezakt op het strand lagen. Fijn dat de meiden weer terug zijn. Iedereen die ze een beetje kent weet dat ze binnen no-time de adviezen van fysio's etc. negeren en snel weer de DAC competitie aan zullen voeren. 26 maart 2017

Waarom weet ik niet maar deze heren doen het altijd goed op de foto. P.J. loopt een beetje te gillen dat hij niet op de website wil maar dat is er eentje in de categorie "Nee, nee, niet doen, ik heb het zo graag". 

De heren bewijzen dat mossels en pannenkoeken heel goed samen gaan. Eerst het zout en dan het zoet zeiden ze toch vroeger altijd? Nou, zoiets dus maar dan anders. 

Denken jullie er ook even aan dat 14 mei a.s. de Dam tot Dam loop gehouden wordt? Wim is zoals gebruikelijk de wedstrijdleider en zal toezien op een eerlijke tijdswaarneming en zijn persoonlijke voorkeur buiten beschouwing laten. Sjans met Jans. Gewoon......omdat het kan. Mochten buitenstaanders denken dat het wel een erg controversiële bedoeling is daar bij die Zandloapers, Jans en Han hebben al een hele geschiedenis samen. Dit doen ze echt niet met iedereen hoor. Dit soort gewenste intimiteiten zijn slechts voorbehouden aan Jans en Han en met medeweten van partners.Marianne vierde haar verjaardag. Een heerlijke dag om te trakteren en om te vieren dat je de eeuwige jeugd hebt. Van harte Marianne. Kijk vooral ook eens even hoe actief Caio mee staat te zingen en te hoera-en. Mister Playback verdwijnt geruisloos richting de achtergrond op het moment dat er gezongen moet worden. Volgens Kris is dit voor iedereen beter. 

19 maart 2017Vanmorgen om half 10 kwam de webmaster Mara in het bos tegen. "Welke kant zijn ze op, zijn ze al lang weg?" vroeg zij lichtelijk in paniek. Wat blijkt.....Mara dacht dat de zomertijd al ingegaan was en stond om 9.35 uur bij de container. Helaas Mara, één zwaluw maakt nog geen zomer. De Zandloapers starten nog steeds om 10 uur.  Mara heeft heel dapper een half uur staan blauwbekken om zich vervolgens tijdens de grote ronde lekker warm te lopen. 


Wat Erwin hier precies loopt te doen is niet helemaal duidelijk maar volgens Caio is het een gevalletje ernstige najeuk.  Wat het dan precies is geweest waar Erwin jeuk van kreeg wist ook Caio niet.Waar andere (ex) trainers hun blessures goed bedekt houden doet Dick geen enkele moeite zijn handicap te verhullen. Nu is dit in zijn geval natuurlijk ook erg lastig maar gelukkig zijn de Zandloapers erg vriendelijk en behandelen we hem als ieder ander zonder beperking.


Ja, en dan nog iets waar helaas geen beeldmateriaal van is. Voor het lopen kwam Jaap L. (natuurlijk weer te laat) met de mededeling dat hij niet zo in vorm was want hij was van een olifant gevallen. Ja, u leest het goed.......van een olifant. Nu is het niet zo dat het hier in Zeeland barst van de olifanten dus het vermoeden bestaat dat of Jaap heeft zich naar exotische oorden begeven om.....ja om wat precies? Of de vriendin van Jaap heeft na haar winterdieet wat kilootjes vergaard waardoor de vergelijking met het grote grijze zoogdier snel gemaakt is. Hoe hij daar dan vanaf kan vallen laten we maar aan ieders fantasie over. 

Maar goed, tijdens zijn olifantenexcursie is hij er dus vanaf gevallen wat hem een pijnlijke schouder heeft opgeleverd. Misschien is het een ideetje om met een opstapmodel te beginnen Jaap. Geen instapmodel dit keer maar een opstapmodel. Je bent zelf ook niet bepaald de grootste dus misschien kun je het eens met een Shetlandpony proberen.

5 maart 2017

Mooi weer, eerste van de maand, Rinie in vorm en dus een pittige intervaltraining. Natuurlijk niet nadat bij de container eerst de meest urgente wetenswaardigheden zijn uitgewisseld. Zo is inmiddels bekend dat Martin net terug is van een reis uit Thailand. Hij heeft daar iets gedaan met zaad maar eigenlijk wilde niemand precies weten wat. Wel fijn is dat nadat de Thaise fijne poppetjes met 22 km/uur over zijn rug zijn gelopen hij geen pijn meer heeft in dat gedeelte van zijn lijf. De webmaster bleek een buikspreekpop te hebben die nog luidruchtiger was dan zijzelf en die zelfs Bri niet overstemd kreeg. Over Bri gesproken, nadat Janneke haar beticht had van het afsnijden van een rondje leek het er even op dat er een echte bitchfight zou ontstaan. Helaas ging dat niet door dus heeft de webmaster nog even overwogen ruzie te maken maar de intervaltraining was zo pittig dat ze daar geen puf meer voor had. Volgende keer beter.


De raad van wijze oude mannen. Jaap heeft niet mee geintervald maar heeft zijn eigen rondje gedaan. Als alleenstaande man lag zijn lange broek zeker nog in de overvolle wasmand en was hij noodgedwongen zijn zomersetje aan te doen. Rinie probeerde het bankje weg te duwen. Je bent snel kerel maar kracht is niet je sterkste punt. Begin eens met de poes van de bank te duwen. Misschien heb je dan meer succes. 26 februari 2017

Vandaag was de opkomst laag. Iets met een trail geloof ik. Vanwege de wind werd er besloten geen laatste palenrij te lopen. Het groepje splitste al snel op in hele snelle jongens en wat minder snelle meisjes. Dit is wel heel stereotype maar ja, we hoeven ook niet overal een glazen plafond discussie voor op te werpen. Toen de webmaster zei dat ze best lekker ging na er 3 maanden uit geweest te zijn vond Sietze het nodig te zeggen dat dit slechts zo leek omdat de rest zo beroerd liep. Dus rest......Sietze vindt dat jullie beroerd lopen. Zijn gebrek aan conditie is te wijten aan dat vervelende griepje wat hem flink te pakken heeft gehad. Drie jaar geleden........   

Joke, Jans en Sietze staan zich op de foto te verwonderen over de kaalslag die er in de Meeuwenduinen heeft plaatsgevonden. Het is net als met de haargrens van je man. Zo heeft hij nog een volle bos en zo zitten de meeste haren los in zijn kam en staat er niets meer op zijn schedel. Met dit verschil dat de kaalslag in de Meeuwenduinen is om plaats te maken voor een diverse vegetatie en fauna en kalkrijke grond en dat de schedel van je man slechts permanent ruimte maakt voor een vleeskleurtje. Iets waar Toos dan weer heel erg blij van wordt. Gelukkig kun je met een haarbandje veel verhullen maar zorg er dan wel voor dat je Swoosh goed zit. Want met een omgedraaide Swoosh komt het weer niet goed met je Swag maar bereik je eigenlijk het tegendeel. 

Gelukkig bleef de stemming ondanks de hatelijkheden meer dan goed. Zelfs de webmaster en haarbandje kunnen het, sinds zij ontdekt hebben een gezamenlijke passie te hebben, uitstekend met elkaar vinden. 

Verder nog even dit:

Zoals hieronder vermeld zal zondag 14 mei de Dam tot Dam loop gehouden worden.

Op de echte Delta Sport website kunnen jullie weer een nieuwe poll invullen. Willen jullie dit even doen aub? 

Hebben jullie overigens het mooie nieuwe foto-album op de Delta website al gezien? Henny heeft dit super leuk gedaan en vanaf nu mogen jullie haar alle foto's doorsturen zodat zij ze -na goedkeuring- in een daarvoor bestemd mapje kan zetten. Liever niet van de cavia, het konijn en de nieuwe auto maar loopgerelateerde foto's zijn altijd welkom. Henny beslist of je in een mapje mag en daar is geen correspondentie over mogelijk. Zij is de baas zegt ook meneer Henny. 

DAM TOT DAM LOOP 14 MEI 2017

WAAROM ZOU JE IETS VAN VER HALEN ALS HET OOK DICHTBIJ KAN.

Jaarlijks organiseert Delta Sport in nauwe samenwerking met de Zandloapers de Dam tot Dam loop. Dit evenement is zo'n doorslaand succes dat het inmiddels ook gekopieerd is door grote steden als AmsterDAM en RotterDAM maar dat blijven natuurlijk slappe aftreksels van hetgeen op Schouwen Duiveland plaatsvindt. Ze moeten lichtjes uitdelen om het een beetje aantrekkelijk te maken en bij gebrek aan dammen doen ze het met bruggen enzo maar een beetje loper laat zich hier niet door misleiden.

Onze eigen Neptunus in de vorm van Wim Schot heeft zijn grote getijdenboek geraadpleegd en heeft vastgesteld dat 14 MEI 2017 een prachtige dag is om de DAM tot DAM loop te organiseren. Dit boek vertelt alleen iets over hoog of laag water dus hoe de weersomstandigheden zijn blijft nog even een verrassing. We hebben jaren gekend met forse tegenwind en hoger water dan verwacht maar we hebben ook jaren gehad waarbij de badgasten nog volop lagen te genieten in het zonnetje. Grappig ook dat wanneer de sporthorloges uitgelezen worden met name bij mooi weer het stuk over het naaktstrand bij Dick Sietze Jaap Piet Jan Jan G Alex Rinie Leon Erwin S. Joop Lucien Caio Krispijn Cees Theo Erwin Serge Han alle mannen en Henk een daling van de gemiddelde snelheid laat zien. Er is zelfs een jaar geweest dat Jan vd G B de finish vanwege die reden nooit bereikt heeft. 

Zoals ook voorgaande jaren het geval was, verzamelen we op de grote parkeerplaats bij de rotonde in Westenschouwen om vanaf dat punt te poolen naar de Brouwersdam. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks gaan maar bedenk wel dat je weer bij je auto moet zien te komen en dat dat lopend waarschijnlijk niet meer lukt. Het startschot wordt om 10 uur gegeven. Vanaf dat moment loopt de klok en die wordt pas gestopt onder het toeziend oog van Wim Schot en zijn lieftallige assistente. Uiteraard komen de tijden op de website te staan en probeert de webmaster zoveel mogelijk foto's te maken waar jullie zo onvoordelig mogelijk op staan. Ook zal er geheel traditiegetrouw een motor op het strand rijden die de lopers controleert op valsspelerij en een extra hindernis opwerpt in de vorm van een flinke uitstoot koolmonoxide die desgewenst over de longen ingeademd kan worden. Ook zal er een stoere 4x4 ingezet worden om de allerzwaksten af te voeren.

Of er een waterpost opgesteld zal worden ergens op de bijna 18 kilometer is vooralsnog niet bekend. Houd de website in de gaten maar zorg er in het ieder geval voor dat je zelfvoorzienend bent. Bij de finish is er uiteraard wel nat en droog. 

TOT ZONDAG 14 MEI 

12-02-2017

En terwijl Marleen de dag ervoor een zeehond redde, vierde Jans alweer een verjaardag. Hoe oud Jans is geworden is niet belangrijk want iedereen die haar kent weet dat ze altijd kinds blijft met haar tweede jeugd bezig is. Waar een ander vanaf zijn of haar 50ste bezig is met doormodderen tot 58 60 62 65 67 pensioengerechtigde leeftijd vindt Jans het tijd voor een carriere switch. Niet gehinderd door zekerheid of juist door onzekerheid zegt zij gezapigheid vaarwel en begint vanaf maart een carriere in de vis. Haar jeugdigheid uitte zich vandaag ook weer toen zij de overige Zandloapers van middelbare leeftijd moest uitleggen wat een Golden Shower was. Eerlijkheidshalve heeft mevrouw Paay hier ook een verhelderende bijdrage aan geleverd want Zandloapers verschillen niet zoveel van gewone mensen dus ook op zondag houdt men zich tijdens het lopen bezig met koffieautomatenpraat. Grappig ook dat iedereen beweert het filmpje niet gezien te hebben maar dat op een enkeling met een telefoon met uitsluitend belfunctie na iedereen haarfijn kan vertellen wat er te zien was. Alleen Alex was er eerlijk over en vertelde het filmpje een keer of 28 bekeken te hebben. Maar goed, Alex is natuurlijk ook alweer een poosje alleen. 

Jans was op haar verjaardag wegens het blessureleed, wat met name de trainers treft, alweer het haasje om met groep 2 op pad te gaan. Wekelijks is zij de klos als trainer omdat de overige trainers druk zijn met trailen, revalideren of omroep Max kijken. Els heeft in haar categorie het Zeeuws record vloeken winden laten op de 5000 meter te pakken.

Na het winnen van de DAC competitie gaat zij gewoon nog even door met het vullen van haar prijzenkast. Van harte gefeliciteerd Els. We zijn hartstikke trots op je.


22-01-2017

Iedereen was in een jubelstemming. Het weer was prachtig, het water was laag, het zonnetje scheen en het was windstil. Perfect voor een grote ronde dus. En....om het allemaal nog aangenamer te maken trakteerden Serge en Hannes. Marleen had haar ochtendhumeur voor een keer aan de kant gezet en stond vanmorgen om 5 uur al in de keuken. Het was jammer dat zij er zelf niet was om haar jarige man toe te zingen want dan had zij ook kunnen horen hoe iedereen haar, ja hoe heet het eigenlijk.....cake/koek/taart dinges stond te bejubelen. Het was enorm lekker Marleen, we kijken uit naar je man's volgende verjaardag.

Kijk ze staan de harige jarige mannen. Speciaal vanwege de reflectie moesten ze in de schaduw gaan staan voor de foto. Mooi stukje sluikreclame ook. Jammer dat Schell een beetje wegvalt en dat RW inmiddels alweer verleden tijd is. 

Nu we het toch hebben over ouder worden, verval en het naderende einde wil ik ook nog even de aandacht vragen voor de harde kern die nog steeds ontbreekt en waar zo nu en dan iemand aan toegevoegd wordt.

Zo is er nog steeds Joke de K. en Krista die nog steeds niet in staat zijn een stukje te rennen. Joke tobt nog steeds met haar klutsknieën en Krista heeft nog steeds last van haar uitstulpsels. Hiermee bedoelen we dan niet hetgeen stootvrij verpakt kan worden in een sportbh maar haar hernia. Gelukkig heeft haar gewicht hier niet onder te lijden maar haar humeur des te meer hebben wij van Caio uit betrouwbare bron vernomen. Helaas is sinds het begin van het jaar ook Jan G. aan het rijtje met ziek, zwak en misselijk toegevoegd. Ook Jan heeft last van zijn knie waardoor hij van Tove ontheffing heeft gekregen en voorlopig zijn loopschoenen niet aan hoeft. Iedereen weet dat dit bij Jan gepaard gaat met een snelle toename van het buikvet dus we hopen dat we hem niet te lang hoeven missen en dat Tove in het voorjaar weer kan genieten van haar slanke atletische man op de zitmaaier. De webmaster zelf laat haar hardloopschoenen ook even uitwasemen. Een slijmbeursdingetje in haar heup belet haar niet zo zeer te lopen maar wel de dag na het lopen op te staan. Nu is het niet de bedoeling dat jullie hierbij opgelucht ademhalen want zij zal elke zondag even bij de container verschijnen om te zien wie er traint, dit hard genoeg doet en natuurlijk ook voor het uitwisselen van de wetenswaardigheden.

Verder vraag ik jullie aandacht wederom voor het volgende. Denken jullie ook nog allemaal even aan de poll op de Delta Sport website? Jullie mening wordt door webmaster Henny en het bestuur echt op prijs gesteld. Kijk, hier doet het er niet toe wat je ergens van vindt en gaat het eigenlijk alleen maar om de mening van de webmaster maar Henny daarentegen is meer van het democratische model en verzamelt de gegevens en speelt deze vervolgens met een advies door naar het bestuur. Allemaal dus even naar onderstaande link en je mening geven.

http:/https://www.avdeltasport.nl/index.php?page=stemmen&sid=1 

15-01-2017

Of het door de regen kwam, het beëindigen van alle goede voornemens, het rondje Meeuwenduinen of door deelname aan de Delta Cross gisteren, de opkomst was laag vandaag. 


Gelukkig heeft Sietze het leed verzacht door een zelfgebakken appeltaart te trakteren voor zijn verjaardag. Daarbij zorgde hij ook voor slagroom voor op de taart en warme koffie. Sietze, het is dat je al getrouwd bent want anders stonden ze voor je in de rij. De webmaster prijst zich gelukkig want behalve van taart, voorzie je haar ook van ongevraagd advies zelfgemaakte appelmoes. 
Hoe oud Sietze is geworden is niet zo heel belangrijk want het gaat erom hoe jong je je voelt. Deze opmerking kan alleen maar komen van iemand die redelijk op leeftijd is maar nog in de ontkenningsfase zit. Geeft niets Sietze, we weten immers al heel lang dat je moeite hebt met de aftakeling. Voor iedereen die dat nog niet weet....Sietze rent het liefst iedereen op het laatste stuk voorbij om vervolgens iets te roepen dat hij je toch maar mooi het nakijken geeft op zijn leeftijd. Tenzij dit niet lukt, dan beroept hij zich op zijn jarenlange loopervaring en het belang van tempovertraging. 

Voorlopig doet Sietze nog heel aardig mee waarbij zijn jonge god postuur hem natuurlijk niet hindert zo nu en dan nog steeds kneiterhard te lopen.Els was zo gretig aan het happen dat ze haar kunstgebit verloor zich verslikte. Els heeft overigens gisteren meegedaan met de Delta Cross maar net als Theo, die ook meedeed, was ze er gewoon weer bij vandaag. VOOR DE UITSLAG VAN DE KATERLOOP VERWIJS IK JULLIE NAAR DE PAGINA "KATEREN"


ZONDAG 8 JANUARI 2017 KATERLOOP

Het is weer zover. Het nieuwe jaar is begonnen en traditioneel luiden Zandloapers het nieuwe jaar in met een KATERLOOP. Voor de nieuwkomers.......dit zijn spelletjes georganiseerd door het verliezende team van vorig jaar waarbij het de kunst is het hardlopen te verenigen met opdrachten die doorgaans nogal infantiel van aard zijn maar daarom juist zo geschikt voor de Zandloapers. Het is laagdrempelig wat inhoudt dat je geen wereldconditie hoeft te hebben, alle reserves mogen overboord gegooid worden en echt alles is toegestaan. Met alles wordt dan ook echt alles bedoeld om niet als het verliezende team te eindigen. Van onsportief gedrag, handtastelijkheden al dan wel of niet onder de gordel, hatelijkheden, chantage, psychologische oorlogsvoering, valsspelerij en alles wat jij en je team kunnen bedenken om maar niet te verliezen. In het kader van de goede voornemens is dit een geweldig begin natuurlijk. Je kunt immers niet vals genoeg zijn. 

We verzamelen om 10.00 uur zoals gebruikelijk bij de container. Na afloop zal het Kateren afgerond worden in de excursieschuur van het Klimbos. Ook zal er zoals gebruikelijk weer tijd zijn voor de statistieken, de uitreiking van het shutje, de schoen en andere zeer belangrijke zaken. Dit alles onder begeleiding van Gluhwein en oliebollen want alles moet op. Ook de geblesseerden of om andere reden niet hardlopende Zandloapers zijn van harte welkom om mee te doen aan het tweede gedeelte van het programma. Daarbij kan het organiserende team hoogstwaarschijnlijk nog wel wat hulp gebruiken dus helemaal voor niets kom je nooit. 

Verder wil ik jullie als tip meegeven om droge kleren mee te nemen voor na afloop. Laat het thuisfront weten dat je iets later thuis zult zijn dan normaliter. Dit om te voorkomen dat de kinderen de reddingshelikopter laten opstijgen. 

Ook wil ik jullie vragen jullie smartphone mee te nemen zodat per team minstens één fotograaf aanwezig zal zijn. Dit zodat iedereen later op de website kan zien hoe fanatiek jullie gekaterd hebben. 

Tot Katerzondag !

01-01-2017

Zo, de kop is er af. Waar sommige van de Zandloapers hun oudejaarsavondroes nog uit liggen te slapen zijn er natuurlijk ook altijd Zandloapers bij die de goede voornemens wel langer dan een dag volhouden en gewoon op zondag 1 januari bij de container staan om te trainen. Waarvoor hulde.....

Het groepje was klein maar gezellig. Jans stelde voor een duurloopje van een kwartier te doen maar nadat Rini de zweep eroverheen heeft gelegd is het toch nog gelukt een rondje van ruim een uur door het bos te crossen. Vergeten jullie niet dat volgende week de Katerloop is? Nadere info volgt.

18-12-2016

Bij afwezigheid van de webmaster deze week geen compromitterende fotootjes dus jullie kunnen opgelucht ademhalen. Deze week vraagt de webmaster wel jullie aandacht voor een aantal huishoudelijke puntjes.

Als eerste laat zij, wellicht ten overvloede, weten dat de Zandloapers alle feestdagen actief kunnen zijn. Wil je dus na de kerstdagen niet moddervet in je te strakke hardloopbroekje glijden kun je op eerste en tweede Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag om 10 uur bij de container staan om samen met wat andere mensen met een feestdagenallergie een rondje te lopen. HOUD ER WEL REKENING MEE DAT ER OP DIE DAGEN GEEN TRAINERS BESCHIKBAAR ZIJN. Ook de trainers hebben nl. kerstvakantie en die dagen druk met hun eigen dingen. DUS GEEN TRAINERS TIJDENS DE FEESTDAGEN. 

Ten tweede vraagt zij de aandacht voor zondag 8 januari 2017. Die zondag zal er zoals gewoonlijk een Katerloop zijn met de gebruikelijke zin en onzin in de vorm van een puzzeltocht of iets anders dat het verliezende en dus organiserende team van vorig jaar voor ons in petto heeft. Houd de webite in de gaten omdat later bekend zal worden waar het startpunt voor de Katerloop zal zijn. Voor de relatieve nieuwkomers van groep 2........er is die dag dus geen trainer beschikbaar maar ook jullie zijn van harte welkom om aan het laagdrempelige spelletjesloopje mee te doen. Je hoeft geen topconditie te hebben en op intellectueel niveau word je ook niet bepaald geacht een rocketscientist te zijn. Bovendien vinden de spelletjes in teamverband plaats dus mocht je onzeker zijn over je eigen verstandelijke beperking dan kun je je met een beetje creativiteit verschuilen achter de hopelijk slimme teamgenoten.

Ten derde vraagt de webmaster jullie aandacht voor de echte Delta website die zo geweldig wordt ondersteund door Hennie. Hennie plaatst maandelijks een poll en de vraag is of jullie de moeite willen nemen deze even in te vullen. Het is echt van groot belang want op deze manier hoopt de vereniging meer en beter inzicht te krijgen over een aantal zaken. Ook is er de mogelijkheid om de jeugdtrainer van het jaar te kiezen dus breng ook hier even je stem uit en vraag aan de overige gezinsleden of ze dit ook willen doen. Als kleinere vereniging moeten we het echt van de bereidwilligheid van de leden hebben bij dit soort verkiezingen dus kom op en STEM!

http://www.avdeltasport.nl/index.php?page=1259&sid=1


Als bonus een tekening gemaakt door Han Reijnout van Johan. Met dank aan Henk.


11-12-2016

Het Meeuwenpad viel beste te doen vandaag maar op het strand was het niet te lopen. Waarom Marleen en Alex besloten hebben de weg tot de container niet door het bos te doen maar te blijven ploeteren op het strand is niemand duidelijk. Een extreme vorm van sadomasochisme is het enige dat de webmaster kan bedenken. 

04-12-2016

Intervalluhhhh...... De eerste zondag van de maand staat in het teken van intervallen. Voor Jan Geluk heeft intervallen een heel andere betekenis want ook hier neemt hij het weer eens veel te letterlijk en ligt bij de eerste loopschooloefening op zijn bakkes. 

Hieronder de eigentijdse versie van het Zwanenmeer door Balletvereniging Delta Sport. 

Caio pijnigt zijn gebreide hersens. Alsof hij ons met zo'n muts overtuigt. Tsss......
Het voordeel van nieuwe atletiekleden is nog meer taart. Kees Dijkman is nu officieel Delta lid, kan dus niet meer weggestuurd worden en trakteert op zijn 48e verjaardag op heerlijke appeltaart. Welkom Kees!

Kees verruilt het koude Zandloapers klimaat zo nu en dan voor de warme geneugten van Trinidad dus voorlopig zal dit de enige zongebruinde hardloper in ons midden zijn.

Opvallend ook hoe het altijd weer Liesbeth is die als eerste bij de taart staat. Hoegenaamd om de perfecte gastvrouw uit te hangen en de helpende hand te bieden bij het snijden maar iedereen weet wat haar echte motieven zijn. Jaap is op deze foto wel erg kaal maar dat kan natuurlijk ook door de belichting komen. 
27-11-206

Iedereen doet maar weer gewoon wat......praten, rekken, of juist niet, plassen, snot afvegen, kijken naar wat anderen doen. Alles is geoorloofd voor we richting die laatste palenrij gaan. 


Lang zal ie leven, lang zal ie leven....... Nou, dat Joop lang leeft is een ding wat zeker is. Joop komt uit een goed bouwjaar en ook al is het aan zijn pezige body niet te zien, die kerel is loeisterk en heeft een ijzeren gestel. We feliciteren onze Joop met zijn verjaardag en we hopen nog lang van hem te mogen genieten.

En de webmaster ziet het zo voor zich dat vanavond iedereen met zijn laptop ondersteboven op schoot zit om onderstaand filmpje te bekijken. Zij filmt zoals Kees Dijkman zingt zullen we maar zeggen. Niet al te best dus. Vanaf volgende week alleen nog maar horizontaal gefilmde Zandloapers op de website. Luister ook allemaal even naar het zoetgevooisde hieperdepieeeeeeep gejank stemgeluid van Marleen. 
Dat we kipfilet en vis kunnen knippen dat wisten we al een tijdje maar sinds kort hoort de kruimelvlaai ook tot knipwaar. Liesbeth, zelf ook een beetje verknipt, lost het tekort aan taart dankzij de massale opkomst van de Zandloapers, op door de stukjes door de helft te knippen. Ja, je bent juf creatieve vormgeving of niet natuurlijk. 
Leuk ook onze niet uitgenodigde gast. Hij at dankbaar van de taart die de Zandloapers uit hun mond lieten vallen tijdens het praten. Jans, onze vogelaar, wist te vertellen dat hij elke week even komt kijken. Nou is Jans natuurlijk net iets opmerkzamer dan een gewoon mens. Zo feliciteert zij ook als eerste iemand van midden 50 met haar zwangerschap terwijl het arme mens gewoon een overgangsvreetpens blijkt te hebben. 20-11-2016

Silly met haar harem. Was het vroeger voorbehouden aan Henk zich te omringen met exemplaren van het andere geslacht, nu de emancipatie ook tot Zeeland is doorgedrongen gaat ook Syl er helemaal voor. Zij laat de vrouwen van groepje 2 voor wat het is en stort zich vol overgave op de beste hengsten van stal. En dat gezegde met ouwe fietsen als lesmateriaal verjaart ook nooit tenslotte. Dat Syl niet alleen mannengek is maar ook erg slim bewijst het filmpje waarop te zien is dat ze met wind mee het strand op zijn gegaan. Het bewegende beeldmateriaal van de overige Zandloapers ontbreekt helaas. 

Windje in de rug.....

13-11-2016

Het is alweer een jaar geleden dat we een verjaardagsfoto maakten van Wim en zijn Mosseltjes. Vandaag deden we dat niet want gisteren is hij ook al met vele mosseltjes op de foto gegaan. Hij was nl. de ster in zijn eigen "de grote Wim Schot show". Oftewel….de Mosselloop. Al sinds jaar en dag het over the top prijzenfestival waarbij het wel heel gek moet lopen als je niet met iets in je tas naar huis gaat. Een beker, medaille, zure mossels, verse mossels, eetbonnen, bloemen, loterijprijzen, een eervolle vermelding op de zilveren mossel….noem het maar op! En zelfs dan zijn er nog mensen die bang zijn dat hun vrouw benadeeld wordt en tijdens de prijsuitreiking het podium oprennen en Wim onderbreken om te vragen of die dinerbon niet per ongeluk aan de verkeerde winnares is uitgedeeld. Uiteraard blijft Wim de rust zelve als hij uitlegt dat er ook dit jaar weer meerdere eetbonnen te winnen zijn en dat de vrouw van de heer in kwestie uiteraard ook een eetbon zal winnen. Maar goed, Wim heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt alle vrouwen 3 zoenen te geven. Een snelle rekensom wijst uit dat hij zaterdag toch al snel een zoen of 60 uitgedeeld heeft. En de laatste met net zoveel enthousiasme als de eerste. Nu is het bij iedereen bekend dat alles wat Wim doet, hij dat met heel veel enthousiasme doet. Er zijn weinig mannen die met zoveel passie over hun zaad praten als Wim. Zaad uit Bretagne, zaad uit het Waddengebied…..Wim haalt zijn zaad overal vandaan, deponeert het vervolgens op diverse plekken om het uiteindelijk in volgroeide vorm uit te delen tijdens de Mosselloop. Overigens…volgend jaar viert deze Zandloaper zijn verjaardag niet op Schouwen. Hij gaat verhuizen naar de overkant. Gelukkig heeft hij ons beloofd elke zondag naar Schouwen te komen om te zandloapen. Dat is fijn want anders moeten we hem per toerbeurt ophalen op dat nieuwe eiland van hem. 

Verder waren er weinig bijzonderheden. De Meeuwenduinen zijn gelopen. Liesbeth was haar lenzen vergeten en liep met een beslagen bril op haar neus. Serge had zijn zoon Lorenzo mee.  Marleen was in de war of dronken. Gisteren heeft zij de Mosselloop gelopen en vandaag was zij er alweer. Iets wat natuurlijk zeker in het geval van Marleen zorgwekkend is. De Lemsjes hadden hun wekker ook weer eens gevonden. Er was weer gemieter over het klokken op het pad. Jans heeft -zij het onder protest- ook het pad gelopen met haar groepje 2. Serge droeg een camouflagebroek waarin alles echt heel erg goed te zien was.  Zo goed dat zelfs geen broek aantrekken de boel beter gecamoufleerd had. 

30-10-2016

Vanwege chronisch tijdgebrek van de webmaster deze week wel beeld maar weinig geluid. 


Dick was er vandaag verantwoordelijk voor dat alle Zandloapers van groepje 2 ongeschonden de container zouden bereiken. Helaas is dit niet gelukt. Hij heeft ze net zo lang door de paadjes heen gejaagd zodat er uiteindelijk iemand struikelde en door zijn enkel is gegaan. Het vereist best wel wat ervaring om zo te vallen dat er niks breekt of afscheurt. Jan G. is hier echt heel erg goed in. Ook hij lag weer eens dwars in het gangpad om vervolgens weer op te staan en verder te lopen. We wensen de nieuwkomer van harte beterschap en we hopen hem snel weer te zien.  


23-10-2016


Of het door het mooie weer kwam, de start om 10 uur of door de belofte dat Leon zelfgebakken taart mee zou nemen is niet helemaal duidelijk maar het was druk. Gezellig druk. We pasten maar ternauwernood in de container. Waar we dit normaliter doen zonder al te veel fysiek contact was daar vandaag gezien de drukte geen sprake van. Ongewenste intimiteiten zijn natuurlijk altijd gewenst dus er werd flink geschuurd in het honk. Gelukkig hebben de meeste Zandloapers de vruchtbare leeftijd reeds lange tijd achter zich liggen dus de kans dat er ongezien iets verwekt is behalve een griepje is nihil.De kinderbijslag was ook weer binnen gezien het aantal nieuwe jasjes, broeken, schoenen etc. waar de lopers mee tevoorschijn kwamen. Gert-Jan en Sietze hebben beide nieuwe wondersloffen. Jaap F. heeft zijn enorme gele kano’s verruild voor enorme zwarte kano’s en Jan G. keek vandaag op iedereen neer maar dit bleek te komen door zijn nieuwe hoge Hoka’s. Schoenen die ongetwijfeld lekker lopen maar die qua hip eruit zien op de schaal van 1 tot 10 niet best scoren. Gelukkig heeft Jan genoeg om te compenseren want zijn nieuwe jasje was ook erg mooi. Han R. had een nieuwe pet en een nieuwe wintermaillot. De groene was zo verteerd, die viel uit elkaar toen Han een wind liet.


Silly heeft vandaag groep 2 onder haar hoede genomen. Fijn ook dat Henk haar onder het lopen nog het een en ander geleerd heeft. Omdat er kinderen meelezen kan er niet verteld worden wat hij haar heeft geleerd maar het feit dat zij geen idee had geeft wel aan dat de Zandloapers een keurig clubje is. Het feit dat we op een eiland wonen en het internet ook heel vaak niet al te best werkt zal ook best een rol spelen. Het feit dat Henk dan wel weer dingen weet waar andere eilandbewoners slechts vragend de wenkbrauwen optrekken zegt niet zozeer iets over de internetverbinding van Henk maar alles over zijn smetvrees. Verder waren Els en Marilou het erover eens dat het vel van je bovenbenen afzakt naarmate je ouder wordt. De webmaster vraagt zich of hoe dit er in de toekomst uit gaat zien. Ze denkt hierbij aan harige knieën en benen die eruit zien alsof je een veel te grote 80 dernier panty aanhebt. 
Zoals beloofd heeft Leon zijn best gedaan. Deze twee enorme tompoezen bleken ruimschoots voldoende om de grote groep Zandloapers te voeden. Je zal maar met zo'n man getrouwd zijn. Kom je thuis zegt hij "schat, ik heb een lekker taartje gebakken voor bij de koffie". Nou, al maakt hij voor de rest niets meer klaar.......lekker belangrijk. Stofzuigen kunnen we zelf ook tenslotte.
Toegezongen worden door een groot koor klinkt ook best lekker. En natuurlijk is het ook best leuk om de zondagsrust van de Westhoek eens even lekker te verstoren. Niet dat mensen in de Westhoek kunnen uitslapen hoor. Daar zorgt Jaap L. met zijn Harley met ikbenwelkleinmaarzokunjemetochhoren-uitlaat dan wel weer voor.Wat op deze foto gaande is is niet helemaal duidelijk. Het lijkt erop dat Joke en Patricia verwikkeld zijn in een gesprek over te dure poeders, pillen en drankjes die best goed voor je zullen zijn maar nog beter voor de portemonnee van een ander voedingssupplementen, vitaminen en maaltijdvervangers. Nu is niets menselijks de webmaster vreemd en ook zij neemt haar toevlucht tot grote hoeveelheden preparaten in een verpakking die doet suggereren dat het gezond is. Als er bovendien iets staat vermeld over eeuwige jeugd wordt zij niet gehinderd door gezond verstand en kan de rest van de marketingstrategie overgeslagen worden want dan is zij al om.  De kruidenvrouwtjes zijn in het ieder geval druk tegen elkaar op aan het bieden. Waar de een beweert het tovermiddel te hebben dat helpt tegen droge ogen en de droge rest beweert de ander de wonderpil te hebben om de hormoonhuishouding te repareren. Henk is vooral geïnteresseerd in het droge ogen en de droge rest verhaal maar verliest zijn aandacht bij de hormoonhuishouding. Liesbeth doet haar uiterste best niet in lachen uit te barsten want zoals iedereen weet is de hormoonhuishouding van Liesbeth niet meer te redden. Han en Jans slagen beduidend minder goed in het besmuikt lachen en lachen de kruidenvrouwtjes hartelijk uit waarbij Han waarschijnlijk opmerkt dat een borrel de beste manier is om de dingen vochtig te houden en dat het met de huishouding ook vast goed komt als je er een lekker mokkel iemand voor inhuurt.  Marilou en Wim zoeken de rust op. Zij houden zich verre van al het verbale geweld en houden een goed gesprek. Heerlijk om deze twee in het midden te hebben van die jonge ongeleide projectielen. 

Twee tinten grijs maar dan anders. 

Tot slot nog even dit…..ook al hebben de Zandloapers geen goede ervaringen met een poll, op de echte website waar i.p.v. dit geneuzel de echt belangrijke zaken te vinden zijn is regelmatig een nieuwe poll te vinden. Opperwebmaster Henny zou het leuk vinden als jullie de moeite nemen een antwoord op deze poll te geven zodat er een beetje duidelijkheid komt over wat er zoal leeft onder de Delta Sporters. Dit keer wordt er een mening gevraagd over een eventuele wandelafdeling. Dit voor bijvoorbeeld de echt langzame hardlopers en de geblesseerden. Dus….ga even naar   http:/http://www.avdeltasport.nl/index.php?page=1221&sid=1   en leef je uit. In tegenstelling tot bij jullie Zandloaperswebmaster wordt jullie mening door Henny wel gewaardeerd en vertrouwelijk behandeld.  

15-10-2016

Nou, eindelijk was het zover……de wekker mocht een half uurtje later gezet worden. Opvallend was dat iedereen met uitgeslapen hoofd, monter en fris bij de container verscheen. Een aantal zelfs iets te vroeg maar natuurlijk zijn er altijd mensen voor wie zelfs dat half uurtje niet genoeg is. Maar goed, ook Gert-Jan was op tijd om toch nog mee te kunnen voor de grote ronde. Het gesprek voor aanvang was van een hele andere orde met dank aan een half uurtje later. Het grootste voordeel bleek nl. het op het gemak naar het toilet kunnen voor de grote boodschap. Want ja, zeg nou zelf….met 2 kilo minder in je darmen kom je toch gemakkelijker die grote ronde door. Ook blijkt iedereen zo zijn eigen manier te hebben om het toiletbezoek te vereenvoudigen. Waar de een de trap op- en afloopt, doet een ander weer hele andere dingen om de dump te activeren. De Zandloapers vergaren op deze manier heel wat intieme bijzonderheden van hun medelopers waarbij vooral Caio zich chantabel heeft gemaakt door nogal uit de school te klappen over zijn methode. De grote ronde werd veraangenaamd door het mooie weer. Voor half oktober is het best bijzonder dat nog steeds de korte broek en het mouwloze shirt uit de sportlade gepakt kan worden. 

Een select groepje was zo onverstandig om door de Meeuwenduinen terug te gaan hierbij onderweg gehinderd door een Belgische wandelclub met de naam De Laatste Loodjes. Het feit dat het groepje Zandloapers van middelbare leeftijd en daarboven als hangjongeren betiteld werd zegt iets over de gemiddelde leeftijd van de leden van deze wandelclub. 

     

Helaas is Leon vergeten te trakteren. Iets wat extra jammer is omdat Leon bekend staat om zijn geweldige baksels waar zelfs die Rudolf van 24Kitchen een hoogtepunt door bereikt. Het is dus nog een weekje wachten op de taart van Leon. 


Zoals altijd is het wachten weer op Kees. Theo is al lang en breed aangekleed en staat al af te koelen en kou te vatten over zijn fiets terwijl Kees nog bezig is met zijn broek. Nou moet Kees het ook wel rustig aan doen want 23 oktober loopt hij een halve marathon op Trinidad. Hij staat ingeschreven als de witte neger de Flying Dutchman dus er wordt nogal wat van hem verwacht.
Na het lopen grijpt Alex naar zijn telefoon om te zien hoeveel hartjes hij heeft vergaard op Tinder. Ondanks de tekst op zijn shirt ben je immers nooit te oud om online te flirten. Luus geniet van die verboden vrucht waar ooit alle ellende mee begonnen is.. 


09-10-2016

De spreekwoordelijke kogel is door de kerk. Zonder bloed te vergieten zijn we unaniem tot een oplossing gekomen voor het immer terugkerende starttijd probleem. D.w.z. Wim heeft een voorstel gedaan, zichzelf hierbij zo groot mogelijk makend om onder zijn borstelige wenkbrauwen zijn meest donkere blik tevoorschijn te halen om vervolgens te vragen of er iemand was die hier een probleem mee had. Nou, je begrijpt dat echt niemand maar dan ook niemand het lef had hier tegenin te gaan zoals de foto hieronder bewijst.

Het volgende is dus besloten:

Vanaf 1 mei tot 1 oktober starten we om 09.30 uur (5 maanden)

Vanaf 1 oktober tot 1 mei starten we om 10.00 uur (7 maanden)

Ook is besloten dat vanaf aanstaande zondag de nieuwe regel al ingaat dus dat iedereen om 10.00 uur bij de container verwacht wordt. Ja, ook jij Liesbeth. 


Het is fijn dat er nu een nieuw besluit is waar iedereen zich in kan vinden. Het verzoek van de webmaster aan de 10 uur club is wel om, zodra de half 10 regel weer van kracht is, hier niet weer elke week een punt van te maken. Er is besloten, niemand heeft zijn vinger opgestoken toen er door Wim gevraagd werd of iemand zich in dit besluit niet kon vinden dus wees dan ook zo fair om de discussie in mei weer niet opnieuw aan te zwengelen. Wie dit wel meent te moeten doen, krijgt betonnen sokken en een zwemles van de webmaster. Desgewenst om 10 uur. Van de half 10 club daarentegen verwacht de webmaster ook geen gezeur meer aan te moeten horen. Laten we dit afspreken…..bij gezanik, uit welk kamp dan ook, misbruikt de webmaster haar toegang tot het ledenadministratiesysteem om de zeur eigenhandig als lid uit te schrijven om hem of haar vervolgens aan te melden bij de klootschietvereniging. Iedereen die iets weet van klootschieten weet dat het zich voornamelijk afspeelt in Drenthe, Overijssel en de Achterhoek (ver van Zeeland dus) en dat het iets met klootzakjes is. Hoe men dit interrepeert is aan een ieder uiteraard. 

(Caio staat niet op de groepsfoto omdat hij vandaag wat moeite had met zijn dwangbuisje. Omdat hij er natuurlijk toch echt bijhoort deze foto van hem.)

Verder was er vandaag natuurlijk de Meeuwenduinen. Wat Gert-Jan te eten krijgt is niet helemaal duidelijk maar het valt onder de categorie krachtvoer want hij ging als een raket. De rest deed het op het gemakje om zo lang mogelijk van het weer te genieten. Na afloop waren ook geblesseerden Joke en Krista er om even te laten weten dat zij nog niet afgeschreven zijn en dat hun piekmoment in 2017 verwacht wordt. Jan P, (de zweetband) is er na lange afwezigheid gelukkig ook weer bij. Niets zo frustrerend dan met een rotgang ingehaald te worden door een knar op leeftijd dus nu hij er weer bij is hoeven we die ergernis ook niet meer te missen. Fijn dat je er weer bij bent kerel. Verder was er natuurlijk het bericht dat Johan er in hardlopende hoedanigheid niet meer bij zal zijn. Na jaren van tobben is er eindelijk een diagnose met een onmogelijke naam tot stand gekomen die zijn lichamelijke klachten verklaren. Wij wensen hem enorm veel beterschap en we hopen hem snel weer te zien. 

En dan waren er natuurlijk nog de after marathon verhalen. Lucien die nu weet waar lange duurtrainingen voor zijn, Kees die over zijn laatste 10 kilometer net zo lang heeft gedaan als over zijn eerste 32. Niet dat iemand nog onder de indruk was van deze martelgangen want na de prestatie van Digna in Oostenrijk is 42 kilometer hollen op een stukje strand peanuts natuurlijk. Digna heeft de Kaisermarathon gelopen waarbij het grootste gedeelte dus bergop was. In 06:09:00 heeft zij de berg bedwongen en is zij op de Hohe Salve gefinished. Gekkenhuis natuurlijk….helemaal als je bedenkt dat er ook gewoon een gondel gaat.

25-09-2016

Zo met de herfst voelbaar in de lucht, windkracht 4 tegen en hoog water werd de laatste palenrij ingeruild voor een rondje geel. Een mooi maar pittig rondje waarbij vooral het laatste stukje vervloekt wordt door de mensen met een conditie die behoorlijk onder de lange zomervakantie te lijden heeft gehad. Voor een aantal van ons was het een van de laatste loopjes voor hun grote piekmoment aanstaande zaterdag. Het kustmarathonvirus grijpt hevig om zich heen. Of je loopt de marathon of je staat ergens op de 5 of 10 kilometer bij een drankpost. Met heel veel geluk maak je promotie en zet Henk je in de bananenbar waar je je kunstje mag vertonen. 

Dat rondje geel ondanks de vele wegwijsbordjes voor een aantal van ons lastig blijft was ook dit keer weer duidelijk. Martin kan onmogelijk alleen gelaten worden vanwege het gevaar op verdwalen. Zonder de verbale aanwijzingen zou hij nu nog bezig zijn aan zijn rondje. Ook voor Marleen gelden een paar verbeterpuntjes. Zette zij vandaag eens niet haar hakken in het zand, dit keer waren het haar ellebogen. Haar hand/oog/voet coördinatie behoeft nog wat verbetering moet ook zij gedacht hebben toen ze languit in het zand lag. Tijdens het opvangen van een eerdere val heeft zij haar pols bezeerd waardoor zij al weken met een inmiddels groezelig gipsgeval om haar arm loopt en vandaag deed zij een poging nieuw gips te regelen door op haar ellebogen terecht te komen. Grappig ook hoe zij over twee weken een Vikingrun denkt te doen. Tegen die tijd zit ze zo in het gips dat ze het de mummierun kunnen noemen.


Verder was het rustig tijdens het rondje geel. Archie voerde de boventoon door iedereen oneindig te vervelen met zijn praatjes over een marathon in 2019 en zijn gebedel om sponsorgeld voor deze marathon. Deze ochtend heeft hem, behalve wat nieuwe vijanden, niet veel opgeleverd ben ik bang.

Groepje 2 werd onder leiding van Dick het bos doorgejaagd. Waarbij hij natuurlijk niet na heeft gelaten makkelijke grapjes te maken ten koste van iedereen die minder getraind is. Er zijn helaas geen foto’s van dus het kan natuurlijk ook best zijn dat ze geen meter gelopen hebben en heerlijk in het gras hebben gelegen.


*Martin vraagt zich hier af of hij genoeg broodkruimels heeft om de weg naar huis terug te vinden*Dan nu even iets anders. De webmaster had gehoopt het hier nooit meer over te hebben maar helaas…..de eeuwige discussie over de starttijd van de Zandloapers stak de kop weer eens op. Zoals op de website te lezen is is na het eerste proefjaar besloten dat de starttijden samenvallen met de winter-, zomertijd. D.w.z. met het ingaan van de zomertijd starten we om 09.30 uur en met het ingaan van de wintertijd starten we om 10.00 uur. Dit juist om verwarring hieromtrent te voorkomen. Voor iedereen die dit nog steeds niet snapt of de website niet leest koester ik geen enkele hoop meer wil ik dit met alle plezier nog 1, 2, 3 of desnoods 12 keer uitleggen. Er is hier destijds over gestemd en het democratische besluit dat hieruit voortvloeide was bovengenoemde regel. Nu wil het geval dat we niet in de Tweede Kamer zitten waar democratisch genomen besluiten gewoon genegeerd worden. Bij de Zandloapers wordt het besluit waar een meerderheid voor is gewoon ten uitvoer gebracht. Er wordt nu natuurlijk gedacht dat ook ik een aanhanger van de half 10 beweging ben. Nou, geloof me maar ook voor de webmaster is het gemakkelijker in haar doorgaans 1-persoonshuishouden om om 10 uur te starten met honden die ruim een uur willen wandelen voor zij het tijd vinden hun geperste brokmaaltijd in cilinder vorm los te laten. Maar helaas, ook zij zal zich neer moeten leggen bij een democratisch genomen besluit. De webmaster heeft al vroeg geleerd dat dreinen en zeuren geen zin heeft en dat sommige dingen nu eenmaal niet gaan zoals je het graag zou hebben. Als dat wel zo was, was ik getrouwd met mijn jeugdidool en heette ik nu Mrs. Costner en stofte mijn housekeeper wekelijks mijn man's filmprijzen af die op de schoorsteenmantel zouden staan in mijn villa in de heuvels van Beverly Hills. Helaas liep het anders…mijn achternaam klinkt alles behalve "American" en op de schouw in mijn bescheiden huis staat een urn met as van 3 honden die ik bovendien zelf afstof. Tot zover de American Dream.....

Helaas is er een klein groepje dissidenten die het nodig vindt om het elke keer weer ter discussie te brengen. Dit is op zich geen enkel punt want Zandloapers moeten alles kunnen zeggen maar wat wel jammer is, is dat het een hoop verwarring en onduidelijkheid met zich meebrengt voor de groep in het algemeen. Als er mensen zijn die zeggen dat we best om 10 uur kunnen starten omdat de wintertijd pas eind oktober ingaat en de voorstanders van half 10 er toch niet zijn vanwege blessures of vanwege een andere reden, gaat dit een eigen leven leiden met als gevolg dat er nu mensen zijn die denken dat de aanvangstijd weer om 10 uur is terwijl het volgens de regels toch echt nog steeds om 09.30 begint. Fred R. zei heel terecht dat het niet uitmaakt hoe laat de aanvangstijd is zolang deze maar wel eenduidig is. (Let op deze jongen, die gaat nog eens groot worden) Beetje vervelend als er straks Zandloapers om 10 uur aan komen wandelen en moeten constateren dat de helft van de groep al weg is. Om heel eerlijk te zijn vind ik om deze reden de verwarring die er gezaaid wordt door mensen die hun half uurtje zo slecht los kunnen laten erg vervelend. En om dan nog maar wat eerlijker te zijn…..het wekt inmiddels ook aardig wat irritatie op tussen de diverse Zandloapers (voorstanders en tegenstanders). 

Zoveel mensen, zoveel wensen luidt het gezegde en dat dat ook voor Zandloapers geldt, is inmiddels duidelijk. Nu is het zo dat we op dit moment 7 maanden volgens de zomertijd trainen en 5 maanden volgens de wintertijd. Onze Pater Familias, Wim, had een valide punt toen hij opmerkte dat dit destijds niet het uitgangspunt is geweest. De bedoeling was in de warme maanden eerder te beginnen. Mensen als Wim zijn onontbeerlijk om binnen een groep alles helder te krijgen blijkt ook nu maar weer eens. Het voorstel is dus om de week na de kustmarathon (als iedereen er weer is) te kijken of we weer tot elkaar kunnen komen. Misschien dat 6 maanden om 09.30 en 6 maanden om 10.00 uur een optie is? Zo doen we allemaal wat water bij de wijn en kunnen de neuzen weer allemaal dezelfde kant op. En kom dan a.u.b. niet aan met het verhaal dat je al 30 jaar om 10.00 uur traint want met die ouwe koeien zijn we dan wel klaar. Ook niet mekkeren dat er verenigingen zijn die al om 9 uur beginnen want om een of andere reden ben je daar geen lid van geworden toen je besloot een atletieker te worden. Als er een besluit is genomen verzoek ik iedereen om deze discussie voorgoed te sluiten. De Zandloapers is dan misschien wel het enige instituut dat na 30 jaar zonder wijzigingen nog bestaat, het vasthouden aan vaste rituelen biedt geen garantie voor de toekomst. Vroeger was nl. niet alles beter. Je mocht nl. echt overal roken wat ook echt iedereen deed waardoor je als jong astmapatiëntje meerdere bijna dood ervaringen had, we hadden geen internet maar moesten naar de bieb om te bladeren in boeken die andere neuspeuterende mensen tijdens de uitleen vast meegenomen hadden naar het toilet, auto’s hadden nog geen navigatie en dus reed je slingerend over de weg met een 100.000 stratenboek op schoot, als eerstgeborene werd je vernoemd naar opa of oma wat je gelijk tot diens lieveling met bijbehorende grote kado’s maakte (ik was de derde in het het gezin en de oma's waren op) en bij een corrigerende tik van je ouwelui mocht je niet de kindertelefoon bellen want die was er simpelweg niet. Bovendien, de telefoon hing in de woonkamer en was niet verder verplaatsbaar dan het snoertje lang was waardoor al je gesprekken nauwlettend afgeluisterd werden door je ouders, je broers en zussen om daarna de hele middag te luisteren naar de hoon die je ten deel viel als je als afsluiting "ik ook van jou" tegen je toenmalige vriendje had gezegd.

Dus……na het weekend van de kustmarathon kijken we hoe we de starttijd in de toekomst vorm gaan geven. Ik zorg voor hap en snap en Wim zorgt ervoor dat de gemoederen niet verhit raken en leidt het gesprek. 

Alvast iets om over na te denken. 

Van 1 april tot 1 oktober starttijd om 09.30 uur ? 

Van 1 oktober tot 1 april starttijd om 10.00 uur ?

(Voor Liesbeth…..het hele jaar door starttijd om 12.00 uur.)

11-09-2016

Zo, na een warme lange zomer heeft de webmaster de draad weer opgepikt en is zij weer voorzichtig begonnen met het bijhouden van haar calorie inname en met het bijhouden van de website. Omdat zo na de vakantie niet heel veel spannende dingen te melden zijn is zij op zoek gegaan naar wat er zoal over de diverse Zandloapers te vinden is. Jammer genoeg heeft de webmaster tot de meest gebruikte vormen van sociale media geen toegang waardoor alles wat op Tinder, Grinder, Second Love en Facebook staat voor haar onbereikbaar is en de Zandloapers dus naar hartelust daar hun hele hebben en houden op kwijt kunnen zonder dat de webmaster gruwelijk misbruik maakt van deze gegevens. Al zou het natuurlijk best leuk zijn om op de website te zien hoe het Grinderprofiel van Dick de vrolijke Beachboomprofielfoto's van de diverse Zandloapers met een midlifecrisis eruit zien. Maar goed, gelukkig biedt Google afbeeldingen altijd uitkomst want daar vind je altijd wel bruikbaar materiaal. 


Hier zien we Henk temidden van hoe kan het ook anders een soort van kudde. Als variant op de harem zullen we maar zeggen. Met dit verschil dat het hier de mannelijke versie van iets betreft en iedereen weet dat Henk zich liever door de vrouwelijke versie van iets laat omringen. Grappig ook dat hij de behoefte heeft hier quasi rennend voor op de vlucht te slaan. Iedereen die Henk kent weet dat hij het nooit zal winnen. Al heet het Stoffel, heeft het een schild en kun je er als het dood is een helm van maken, dan nog wint Henk het er niet van. 


Ja, ook dit is voer voor menig psycholoog. Caio zit hier naast iets wat nog net iets beter in de lichaamsbeharing zit dan hijzelf. Naast dit lijkt zijn eigen vacht wat meer op dat van een geëvolueerd wezen en loopt hij de kans dat de buurkindertjes niet overstuur en getraumatiseerd naar binnen rennen als hij in de zomer in zijn zwembroek naar buiten komt. Verder valt op dat de autochtone variant wat angstig kijkt naar die rare Hollander die zijn houding spiegelt. Zeker weer zo'n eikel die een zelfhulpcursus NLP gedaan heeft lijkt hij te denken. 
Hier valt niet zoveel over te zeggen. Dick (de linker) zit naast zijn imaginary friend (de rechter). De gelijkenissen zijn zo overtuigend dat het bijna lijkt alsof Dick al voor zijn dood in brons vereeuwigd is. Voor Dick moet het ook wel een rare gewaarwording zijn om naast iemand te gaan zitten die niet direct opstaat en wegloopt. Omdat de webmaster de flauwste niet is hier ook nog wat materiaal uit eigen archief. Dit is niet op Google te vinden omdat in de tijd dat deze foto gemaakt werd deze zoekmachine nog helemaal niet bestond. Alles wat je wilde weten kon opgezocht worden in de schoolbieb, de sexboekjes bij de benzinepomp Winkler Prins en als je heel slim was in het al gemaakte huiswerk van een slimme klasgenoot. Wat haar bezield heeft zich naast een een nijlpaard te laten vereeuwigen is tot op heden onduidelijk. De enige overeenkomst die zij vertoont met een nijlpaard is haar slechte humeur. En dat dan ook alleen maar als je haar stoort in haar slaap of tijdens het eten.
28-08-2016


Zo dan, Jan tikt er weer eentje af. De man die altijd trouw blijft aan zijn blauwe Delta broek is weer een jaar dichter bij zijn pensioen. Wel jammer dat hij aanzienlijk minder lucht had dan vorig jaar op zijn verjaardag. Een en ander veroorzaakt door de mishandeling een ongelukje met een van zijn kleinkinderen. Net zoals vrouwen weten kinderen ook heel vaak het verschil niet tussen links en rechts en voor je het weet belandt je bovenop je kleinkind met het stuur van een kinderfietsje tussen je ribben. Helemaal ongustig kwam dit hem niet uit want nu kon hij zijn slechte conditie wijten aan de gekneusde ribben wat Jan nog altijd gemakkelijker vindt dan te erkennen dat hij ook de jongste niet meer is. Jan, van harte.....je volgende verjaardag vier je als pensionado. Het aftellen is begonnen........nog ongeveer 300 broodtrommels.

Jans luistert aandachtig naar het voor niet eilanders onverstaanbare verhaal van Han. Gelukkig heeft Jans ook een spraakgebrek en begrijpt zij volledig wat hij haar probeert duidelijk te maken. Overigens heel bijzonder te zien dat Han zijn lange pyjamabroek verruild heeft voor een korte. Fijn ook dat Jans de taak van Wim Schot over wilde nemen en alle Josti's op dezelfde toonhoogte het "lang zal ze leven" liet zingen. Bij deze hebben wij de vaste vervanger voor Wim gevonden. 07-08-2016

Vliegen, vliegen en nog eens vliegen! Natuurlijk zijn we als Zandloapers gewend aan ongedierte, al dan wel of niet humaan, maar vandaag was het wel heel ernstig. Tijdens het doorgaans zo leuke intervalparcours van trainert Erwin werden we bij stilstand geteisterd door enorme horden vliegen. Niet stilstaan is het advies maar iedereen die weet hoe Erwin zijn intervalletjes samenstelt weet dat je na een sessie of de zuurstoftent in moet of dat je daar net te laat mee bent. Als je dan ook nog even bedenkt waar de voorkeur van vliegen naar uitgaat dan snapt iedereen dat het niet fijn is als landingsbaan te dienen door vliegen die een uur daarvoor nog op de drol van de hond zaten. Zo had elke vlieg zijn voorkeursplek bleek al snel. Bij Jans op haar krullen, bij Erwin ook op zijn krullen, bij Sietze op het hoofd, bij Gert-Jan overal waar het rossig was en bij de webmaster in haar onderbroek. Na het doen van een plas heeft zij haar hardlooprok zo snel omhoog gehesen dat het arme beest een gruwelijke dood in de buurt van haar intieme delen ten deel viel. Nu zijn er mannen die dromen van zo'n sterfbed maar daar heb je als eendagsvlieg niets aan. Die had graag nog even genitaliën gehopt zonder door een onderbroek doodgedrukt te worden tijdens zijn toch al zo korte bestaan. 

Verder was er een jarig duo. Krista en Caio mochten er weer een vieren. Caio had gehoopt dit in stilte te doen maar ja, daar doen de vrouwelijke Zandloapers niet aan mee natuurlijk. Geen van de vrouwen laat de gelegenheid voorbij gaan de look-a-like van Richard Gere in zijn goede jaren een verjaardagszoen te geven. Krista vond het allemaal best. Zij vierde haar verjaardag staand zoals zij alles tegenwoordig verticaal ondergaat. Sinds zij al een paar weken geplaagd wordt door iets waardoor zij niet meer kan zitten en inmiddels ook niet meer kan liggen heeft zij een rechtopstaand bestaan. Voor Caio is dit ook helemaal niet fijn natuurlijk. Sommige dingen gaan nu eenmaal gemakkelijker als je vrouw erbij bukt. Het vullen van de wasmachine bijvoorbeeld. 

31-07-2016

De webmaster had het even te druk met zinnige andere dingen maar de verjaardag van Els mogen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus na het opzoeken van een inlogcode (01234) en een wachtwoord (ikhaathardlopen) lukte het gewoon weer om een stukje te tikken en wat foto's te plaatsen (met dank aan Janine dit keer).

Het leek nog maar een jaar geleden dat de verjaardag van Els gevierd werd. En dat was het ook. Vandaag vierde ze er alweer eentje. Hoe oud ze precies is geworden is onduidelijk want in het jaar dat Els geboren werd, werd er nog niet aan geboorteregistratie gedaan. Het zou dus zo kunnen zijn dat ze 70 is geworden maar 130 69 kan ook natuurlijk. Hou oud Els dus precies is geworden laten we even in het midden. 

Leeftijd is in het geval van Els ook helemaal niet belangrijk. Ondanks haar fossiele leeftijd valt er met Els niet te spotten en is ze een voorbeeld voor veel van ons. Waar andere bejaarden van haar leeftijd blij zijn als ze met hulp van de belbus, hulpmiddelen en een mantelzorger nog zelfstandig naar de kapper kunnen, gelden voor Els hele andere waarden. Els (Zilveruitje) gaat haar tijd niet zitten te verdoen bij de kapper maar doet aan Mila training. Fanatiek als ze vroeger was met handbal is ze nu blij met elk pr en kan ze serieus de pest erin hebben als ze niet in vorm is. En als ze niet in vorm is laat ze daar ook geen twijfel over bestaan. Ze maakt van haar hart geen moordkuil en iedereen mag meegenieten van haar ongenoegen op zijn tijd wat zich vooral uit in verbale vorm. Els, van harte gefeliciteerd. We wensen je nog veel sportieve jaren.

12-06-2016

Vandaag stond het alternatieve Meeuwenrondje op de agenda. De flinke club verzamelde zich voor dit terugkerend ritueel gehuld in regenkleding onder de luifel. Als voorbereiding op het rondje hebben de Zandloapers met zoet bloed zich helemaal lek laten prikken door alles wat bloeddorstig is en alles wat grote ontsierende bulten achterlaat die bovendien garant staan voor minimaal 3 weken jeuk. Het soort bulten die je niet wilt hebben zo vlak voor het moment dat je in je bruidsjurkje moet zullen we maar zeggen.  

Maar goed, tijdens het alternatieve Meeuwenrondje bleek dat niet alleen vrouwen zo nu en dan lijden aan een slecht orientatiegevoel (waarbij iedereen natuurlijk snapt dat hier Els mee bedoeld wordt), ook mannen lijden hier soms aan. Waarbij voor Els geldt dat ze een geldig excuus heeft, ze is tenslotte een beetje doof, niet meer de jongste en zogezegd vrouw, hier komt Cees niet mee weg. Was het een aantal weken geleden Martin die de grote ronde onvrijwillig uitbreidde met 5 extra kilometers, dit keer was het Cees die de afslag miste en ineens weer bij zijn fiets stond. Het is toch zo gemakkelijk heren. Het is links, links en weer links. Je loopt dus eigenlijk een vierkantje wat zoiets is als een rondje maar dan met scherpe bochtjes. Zo moeilijk is dat toch niet lijkt me. Even een wetenschappelijk feitje…een onderzoek van de universiteit van Oxford heeft aangetoond dat vrouwen heel goed kunnen kaartlezen de week voor ze menstrueren. Sinds de invoering van het navigatiesysteem is dit niet meer nodig maar vroeger was dit iets om rekening mee te houden als de jaarlijkse vakantie richting zonnige oorden gepland moest worden. Wel eens in een auto gezeten met een te zwaar beladen caravan erachter, 3 vervelende klotekinderen op de te krappe achterbank, een vader die nog in zijn werkmodus zat en een kaartlezende moeder die haar "periode" niet had en dus het hele gezelschap de verkeerde kant op stuurde? Nou, de webmaster kan uit eigen ervaring vertellen dat er leukere dingen zijn om aan terug te denken. 


    Gelukkig was er na afloop taart. Lucien vierde er weer eentje en volgens oud Zandloaper gebruik hoort daar taart bij. Als hongerige wolven stortten de Zandloapers zich op het gebak. Na uiteraard eerst de jarige toegezongen te hebben onder aanvoering van de orkestleider. Luus, van harte gefeliciteerd. En zoals beloofd dit jaar een betere foto dan vorig jaar. En ondertussen vierde Caio met Krista zijn verjaardag in Maastricht. Waar normaliter bij de finish een medaille en een banaan uitgedeeld worden pakken ze dit in Maastricht anders aan. Niks bananen. Meters vlaai om de snelle koolhydraten aan te vullen staan klaar voor hongerige lopers. Gesneden in stukken zo groot dat een anorexiapatient bij het zien alleen al geen hap meer door de keel kan krijgen. Elke sportdietist en superfoodtrut zal hiervan gruwelen maar laten we nou toch eerlijk zijn. Dit ziet er toch veel gezelliger uit dan een doos met fairtrade bananen?
05-06-2016


Dat was een rustige zondag bij de Zandloapers. Mensen doen veel om de intervaltraining mis te lopen. Sommigen hebben daar zelfs 21 km hardlopen voor over. Heel wat Delta sporters deden mee met de halve van Renesse zoals te lezen op de grote Delta website. Krista appte dat ze een heerlijke 2 uur beleefd heeft op het strand met Paul. Om roddels te voorkomen is er gelukkig een foto waarop te zien is dat het slechts een sportief rendez vous betrof. Grote Jaap is ondanks zijn onheilspellende startnummer van 666 ook van start gegaan in Renesse. Hij liep niet alsof de duivel hem op de hielen zat zoals hij zelf vond maar hij was toch behoorlijk tevreden over zijn prestatie. Kleine Jaap werd jammer genoeg over het hoofd gezien door de webmaster waardoor een goede foto van hem ontbreekt. Ook Zandloaper Martin kwam voorbij hierbij uitgebreid de tijd nemend te laten zien dat hij nog zat energie over had. Mooi Martin, kun je als je thuis komt de honden uitlaten. Alle 48.......

Dick was zo onhandig om naast een enorm brute stoere kerel te gaan lopen. Nooit doen Dick. Dit soort mannen onderstrepen alles wat je zelf niet hebt. Om die reden loopt Sylvia nooit naast iemand met borsten ABN spreekt, loopt Digna nooit naast iemand met overtollig lichaamsvet, loopt Sietze nooit naast iemand met pigment, loopt de webmaster nooit naast aardige vrouwelijke vrouwtjes en loopt Rianne altijd alleen.

Bij de Zandloapers ging het er heel wat rustiger aan toe voor velen. Yolan en Henk hadden veel bij te praten (goeie kont Yo) en Jans en Alex hebben er een therapeutische sessie van gemaakt door met zijn tweeën naar de laatste palenrij te lopen. De rest heeft zijn uiterste best gedaan de tempoversnellingen van Rinie heelhuids te doorstaan. Het was een pittige training. Zo eentje waarvan het goede gevoel achteraf komt maar wat grotendeels verdwijnt als je de ochtend erna uit je bed probeert te komen. Voordeel van deze rustige zondag is dat er weer eens over iets anders gepraat kon worden dan over hardlopen. Zo weten we inmiddels dat Sylvia pantykousjes draagt en niet op de plek waar je ze zou verwachten. Zelfs tijdens de eerste ontmoeting met haar man droeg zij de vleeskleurige sokken. Het geeft aan hoe leuk ze is want mannen die van pantykousjes opgewonden worden zijn schaars. Wat de piratenbroek (3-kwart) voor mannen is, zijn pantykousjes voor vrouwen. Piratenbroeken zijn eigenlijk alleen maar leuk voor jongetjes van ongeveer 3 tot 4 jaar oud. Daarna moet het verboden worden.Let ook allemaal even op de "mat" van Maaskantje Henk. 22-05-2016

Laatste palenrij….. alsof het een gegeven is, zoals de interval de 1e van de maand. Of de grote ronde de 3e van de maand. Vroeger stond helemaal niet als een paal boven water dat we tot de laatste gingen tijdens een van de zondagen. Het is erin geslopen. Zoals het er ook insluipt dat je de rolemmer van de buren buiten zet en zij hier zo vanuit gaan dat ze verontwaardigd zijn als je het een keer vergeet. De webmaster vindt het vooral stom. De laatste palenrij is saai, een kilometer of 6 te lang en wat ook al niet leuk is is dat de 14 kilometers vice versa voor een aantal fanatiekelingen niet genoeg is en dat deze uitslovers het nodig vinden er nog wat paadjes aan vast te plakken. Ja, jullie horen het goed…….ze doen er nog wat paadjes bij omdat ze anders niet bevredigd raken. Nou, die bevrediging is ook te bewerkstelligen met goede s…. een emmer thee en een reep Lindt chocolade kan de webmaster uit ervaring meedelen. Het is een beetje de tendens van deze tijd. Het moet verder, zwaarder, modderiger…… Waar mensen vroeger de bewonderaars op hun hand kregen door het lopen van een marathon lukt dit nu nog slechts met het lopen van afstanden waar je als mens niet voor gemaakt bent. Tenzij je één oog hebt in het midden van je hoofd en je verplaatst in een schotelvormig voertuig. Obstaclerunning, Urbanrunning, Strong Vikingrunning, alles is mogelijk. Voor de webmaster maakt het aantrekken van een sportbh elk loopje tot een Obastaclerun overigens. Zet ze daarbij een vergiet op haar kop dan is de Obstacle Vikingrun geboren. De vraag is hoe het gemiddelde gezinsleven er tegenwoordig uitziet met al die spannende uitdagingen in alle windstreken van het land en in sommige gevallen zelfs het buitenland. Waar is pap? Oh, die ligt in een modderbak met 200 andere mensen met open eczeem. Waar is mam? Oh, die is aan het klimmen en klauteren met 500 andere wannabee Scandinavische Schildenmaagden. Voor wie echt een Viking wil zijn overigens….wel eens naar de gelijknamige HBO serie gekeken? Na het zien van slechts één aflevering blijkt dat Vikingen alles deden behalve klimmen en klauteren voor hun plezier. Verkrachten, dorpjes affikken en plunderen was waar zij de meeste lol aan beleefden dus misschien moet de organisatie het concept eens aanpassen. Maar goed, gelukkig is er Facebook waar het gezinsleven weer samenkomt. Wil je zien waar je kinderen of je ouders uithangen, een blik op Facebook vertelt het. De foto's worden massaal "geliked" door medesportievelingen en door al die andere mensen die middels een opgestoken duim de befaamde veer van weleer in de bips duwen. De mensen zonder Facebook hebben elkaar op zondag heel wat te vertellen trouwens. Leuk ook om iemand in het gezicht uit te lachen als blijkt dat de vieze sokkenlucht die al een poosje in huis hangt niet veroorzaakt wordt door de tenenkaas van je man maar dat dit veroorzaakt wordt omdat hij tijdens het verplaatsen van een kraantje vergeten is iets af te dichten. Krista is enorm blij en Caio niet minder. Hij hoeft niet meer met zijn voeten uit het slaapkamerraam te slapen. Iets waar de transgenderkip van hun buren dan ook weer blij mee is. Het arme beest kan tenminste weer een ferme hap lucht nemen in aanloop naar iets wat moet lijken op het geluid dat vroeger door de geile haan gemaakt werd. Volgens Dick nl. neemt een transgenderkip het gekraai over als de haan het loodje legt. En ja....Dick weet natuurlijk alles over transgendering. Waar de haan is gebleven weet niemand maar een gegeven is dat het kippendieet eiwitrijke dieet van Krista haar deed vermoeden dat de batterij van haar weegschaal stuk was. 


Het clubje was klein vandaag. Het druilerige weer en de enorme hoosbui die over Schouwen heentrok op het moment dat de wekker bij de meesten ging zal daar ongetwijfeld ook aan meegeholpen hebben. Het beddengoed lijkt een aanzuigende werking te hebben als de regen tegen het raam klettert. Je wilt wel maar het lukt gewoon niet om los te komen van de boxspring. De enige die daar geen last van lijkt te hebben is Jacqueline. Die stond om 9 uur al op de mat van de container. Zonder gemopper…..(Ja Liesbeth, zo kan het dus ook!).

Vanwege het ontbreken van een camera moeten we het deze week doen met gegooglede plaatjes. Wel zo prettig in sommige gevallen. Van regen gaat niemands haar beter zitten. Wel jammer want de bootcampachtige mishandeling van groepje 2 door Jans had vast enorm leuke plaatjes opgeleverd.

15-05-2016

Eerste Pinksteren is zo'n dag welke bij uitstek geschikt is om het huis en het gezin te ontvluchten. Voor je het weet sta je met vrouw en sacherijnige kinderen in de file richting Rosada fashion outlet of nog erger....zit je ergens op een vakantiepark in een grijs betonnen blokkendoos met de schoonfamilie op meubilair die ook de incontinente schoonoma en de snotneuzen van de kinderen van je zus een veilig en afwasbaar onderkomen biedt. Nee, dan toch maar beter op tijd je bed uit om om 09.30 uur (Ja Liesbeth, het is vroeg) een grote ronde te lopen. Zelfs met wind tegen en hoog water is dit beter dan het horrorscenario wat zich afspeelt op welk toekomstig asielzoekerscentrum dan ook. Waar de rest conform de traditie gebruik maakt van het rustmoment bij de bunker om te rekken en te strekken doen Theo en Dick dit ook zij het dan op een andere manier. Dick rekt en Theo strekt. Of zoiets...... Het is vanuit dit perspectief niet echt goed te zien maar het is te hopen dat Dick tijdens dit onderonsje slechts naar lucht aan het happen is. Volgende keer weer gewoon in het Kralingse Bos he mannen. 


Voor wie het vuur uit zijn sloffen wil lopen of in dit geval het schuim was er de gelegenheid. Voor de Zandloapers die precies willen weten waar ze nu precies doorheen banjeren volgt hieronder de verklaring. Kort samengevat.........het zijn algenlijken. 

In de zee leven microscopische kleine plantjes (algen). Eén van de vele algenfamilies is Phaeocystis of schuimalg. Deze microscopische kleine plantjes vormen kolonies. Dit zijn grote hoeveelheden die bij elkaar samenklitten. Ze hechten zich in een laag gelatine. Wanneer deze kolonies afsterven, wordt de gelatine door de golven tot schuim opgeklopt. De wind en de stroming voeren dat schuim naar het strand.

Het zeeschuim is dus een verzameling afgestorven algen. De zee wast zich schoon en het schuim blijft achter op het strand.

Ook tweede Pinksterdag was er de gelegenheid om een stukje te lopen. Het weer hielp mee het rondje geel als prettig te ervaren. De koffie achteraf maakte het lopersgeluk compleet. Wel jammer dat we nu nog steeds niet weten hoe de mop van Sietze eindigt. Na een aanloop van een kwartier over een blinde man, een visafslag, een vrouw en de deur van het damestoilet kwam hij erachter dat hij de clou niet meer wist. Eerlijk gezegd had niemand het idee dat de mop leuker kon worden dan bij het zien van het gezicht van iemand die zich realiseert dat hij vergeten is wat hij ook alweer wilde zeggen nadat hij eindelijk ieders aandacht op zich gevestigd wist. 

01-05-2016


Na een rondje intervallen is het altijd prettig als iemand zijn verjaardag viert en we de verbrande calorieën er weer aan kunnen eten. Zo ook vandaag. Nieuwkomer en tevens fanatiek Zandloaper Martin Loeve vierde vandaag zijn ouderdom en dus konden de Zandloapers weer aanvallen. Martin gaat lekker overigens. In het begin liep hij ergens in de achterhoede. Al heel snel bemachtigde hij een plekje in de middenmoot en inmiddels loopt hij ook daar redelijk voorin.


Manieren zijn Zandloapers vreemd. Jacqueline staat met volle mond uit volle borst mee te zingen. 


24-04-2016

Is de laatste palenrij al niet favoriet bij veel mensen, niemand verzint het om dat eind te gaan lopen met tegenwind. Een koude tegenwind om precies te zijn. Het soort wind waar je pijn van in je wokkels krijgt, het soort wind waardoor het hoorapparaat van Els niets anders meer produceert dan een hele harde piep, het soort wind waar je haar echt heel erg beroerd van gaat zitten. En dan hebben we het nog niet over het zand wat op je goed ingevette gezicht blijft plakken waardoor je er na een kwartier uitziet als een Dobben kroket. Maar goed, iemand heeft het verzonnen en dus doen we het. Groep 2 heeft onder leiding van Joke het verstand niet verloren en is heerlijk in het bos blijven padvinderen. Ik zeg expliciet padvinderen omdat het daar op sommige momenten nog het meeste van weg had. Henk heeft zijn handtamme zuigvisjes laten zien en de verwachting is dat deze plek favoriet zal worden onder de mannelijke Zandloapers. 


Na het lopen stonden er nog wat activiteiten op het programma. Na een heel seizoen ploeteren in het zand op het Meeuwenpad was het weer tijd de winnaars bekend te maken. Digna en Caio zijn dit jaar de trotse winnaars van de Meeuwenduinencompetitie. Caio was kompleet verrast toen zijn naam genoemd werd. De kanshebbende dames hadden pech dat Digna heel trouw de Meeuwenpadzondagen bezocht heeft. Iedereen weet dat je dan eigenlijk voor spek en bonen meedoet want tegen Digna is geen enkele dame opgewassen. Digna en Caio, van harte gefeliciteerd met jullie verdiende overwinning. De verrassing voor Caio werd door Krista volledig teniet gedaan toen zij hem toebitste "Oh mooi, dan kan de meeuw tussen AL mijn bekers staan”. Sinds zij voor het prijzengeld loopt heeft er een karakterverandering plaatsgevonden. Het wachten is op het moment dat zij zich - zoals het echte Zeeuwse hardloopvedettes betaamt - bij het startsecretariaat vervoegt en vraagt waarom zij het startnummer 1 niet heeft. Nog erger werd het toen zij ’s middags de webmaster een foto stuurde met de tekst "hij valt wel een beetje weg tussen AL mijn bekers”. Ja Kris, maar een meeuw moet ook niet tussen andere bekers staan. Jouw prijzen zijn weliswaar verdiend maar blijven made in China. In tegenstelling tot een meeuw die niet d.m.v. onderbetaalde kinderhandjes tot stand is gekomen maar door echte Zeeuwse nijverheid onder leiding van Henk. Henk….jij nog enorm bedankt voor al de jaren dat je ons die mooie trofee bezorgd hebt. Het zal niet eenvoudig zijn een waardige opvolger van de handvervaardigde meeuw te vinden.

Een en ander werd vandaag ondersteund door de taart van de jarige webmaster. Zij is 40 en een beetje en dat moest gevierd worden. Gelukkig was het net even droog op het moment dat de taart aangesneden werd. Ook in dat opzicht zijn de goden haar gunstig gezind.  
10-04-2016

Ondanks wat gesputter van leden die wederom een poging wilde wagen de starttijddiscussie aan te zwengelen en hier redelijk ver in gingen door een half uur te laat te komen en te beweren dat dit kwam door gebrekkige communicatie verliep alles redelijk ordelijk. De webmaster heeft zich selectief doof gewaand en niet gereageerd. Iets waar zelfs zij zich over verbaasde maar wat zo goed beviel dat zij besloten heeft dit trucje vaker toe te passen. Wat zeg je Sietze? Nu het slot weer om de Meeuwenduinen hangt zijn we aangewezen op het alternatieve rondje. Een rondje wat minder zwaar, iets langer maar veel minder leuk is. Wat de reden hiervan is weet niemand maar het vermoeden is dat het komt door het ontbreken van een hekje wat aangetikt kan worden. Die getrokken streep in het zandpad moedigt op de een of andere manier toch minder aan dan een fysiek hekje. 

De lopers van groep 2 mochten met Jans mee om hun programma af te werken. Alle dames in rep en roer want er werd vers mannenvlees geïntroduceerd. Paul doet vanaf nu wekelijks mee met de Zandloapers met als doel ooit in groep 1 mee te lopen. Om er snel achter te komen wat voor vlees er in de kuip en hoe soepel Paul in de heupjes zit heeft Jans, onder het mom van warming up, het heupdraaien op het programma staan.


Groep 1 heeft na het alternatieve rondje af mogen koelen op het strand. Dit om ook de zwemmers gelegenheid te geven hun jaarlijkse blaasontsteking weer op te lopen. Iets wat vooral Jaap toegewenst kreeg nadat hij de fout maakte te beginnen over schaduwtechnieken op benen om ze slanker te laten lijken. Niet dat dit nu zo’n misdaad is maar om dit gesprek aan te zwengelen op het moment dat je achter de webmaster loopt staat ongeveer gelijk met base-jumpen met niets meer dan een paraplu op je rug. Het zegt overigens ook alles over waar Jaap in zijn vrije tijd naar kijkt. Behalve naar make-up tutorials kijkt hij ook naar Say yes to the dress, What not to wear en Master Chef. Iedereen die denkt dat een alleenstaande man de hele dag porno sport kijkt moet zijn mening dus herzien. Een man alleen kijkt en naar porno sport en naar vrouwenprogramma’s. Na het bestijgen van een afschuwelijk hoog duin heeft de webmaster halverwege de klim gecamoufleerd dat zij buiten adem was even een fotomomentje ingelast. Het was weer een hele toer om iedereen erop te krijgen. Mooi ook te zien dat het Jaap en Liesbeth gelukt is - ondanks hun plan zo min mogelijk op te vallen - dit vooral zoveel mogelijk te doen. Dank hiervoor. Het maakt de foto net even wat minder statisch. 


Als we op de foto inzoomen zien we dat Delta Atletiek zijn eigen boyband 2.0 heeft. Of ja, gezien de leeftijd misschien meer boyband ms dos. Ok, de Backstreetboys krijgen het Ziggo gevuld met gillende meisjes iets wat onze Backbeachboys niet meer zal lukken al is het maar vawege de vocale kwaliteiten maar toch…menig omroep Max kijkster zal haar eigen man aan een afkeurende blik onderwerpen na het zien van onze Zeeuwse 3-J’s.
En natuurlijk was er de verjaardag van Marianne. Haar leeftijd? Iets met een 5 en een 6 maar in haar geval is onduidelijk in welke volgorde. Ze is van het type forever meisjesachtig. Maar goed, dat niet zozeer wijsheid maar valsheid met de jaren komt bewees jarige Marianne die - nadat zij zich een kwartier heeft laten hazen door de webmaster - voor de streep probeerde deze in te halen. Jammer Marianne……iets meer dan 15 jaar leeftijdsverschil negeer je niet zomaar tenslotte. De hap en snap vonden gretig aftrek na een verhitte training. Het viel overigens nog niet mee haar zuiver op de foto te krijgen. Tijdens het toezingen stond zij zo mee te deinen dat de fotograaf er bijna zeeziek van werd. Het verklaart bovendien wel waarom zij enige tijd afwezig is geweest vanwege een rugblessure. Het was nogal een aanslag op het bewegingsapparaat. Marianne, van harte gefeliciteerd. We wensen je nog veel mooie en gezonde jaren erbij.

ZONDAG 10 APRIL VERTREK ZANDLOAPERS OM 09.30 UUR 

03-04-2016

Zo, dat was me het zondagje wel weer. Behalve dat het weer tijd was voor de maandelijkse intervalmishandeling was daar ook ineens de webmaster met een slecht nieuws gesprek. En nee, zij heeft niet besloten haar lidmaatschap op te zeggen, iets wat overigens tot een goed nieuws gesprek zou horen, maar zij heeft meegedeeld dat er vanaf volgende week weer om half 10 gestart gaat worden. Iets wat met name door de mensen met een vreselijk ochtendhumeur langslapers niet als prettig ervaren wordt. Nog even een opfrissertje voor hen die leiden aan een stoornis van het korte termijn geheugen al dan wel of niet als gevolg van te veel alcohol of een aangeboren afwijking. Vorig jaar is na het houden van de poll gebleken dat de ruime meerderheid voorstander is van een vroegere start t.w. om 09.30 i.p.v. om 10.00 uur. Dit niet zozeer omdat vroeger opstaan op zondag een lolletje is maar omdat vroeger thuis zijn in de zomer wel heel erg handig is voor velen die bij mooi weer nog iets met het gezin of met vrienden willen ondernemen. Besloten is toen om het de eerste keer in te laten gaan op 1 juni - dit om de autisten onder ons langzaam aan het idee te laten wennen - maar dat het vanaf het jaar 2016 in zou gaan met het veranderen van de zomer c.q. wintertijd. Nu wil het geval dat dat dit jaar een beetje ongelukkig uitkwam i.v.m. Pasen waardoor er 2 weken uitstel was maar nu is er geen ontkomen meer aan. Volgende week starten de Zandloapers om 09.30 uur!

Er zijn natuurlijk altijd mensen die proberen het eerlijk verlopen democratische proces te ondermijnen door voor te stellen een nieuwe poll te houden om te kijken of de mening inmiddels veranderd is. Helaas Jan…..we zijn geen onderdeel van de landelijke politiek dus doen we dat niet. Onze democratische processen verlopen wel eerlijk. De uitkomst van de gehouden poll bij de Zandloapers is niet - zoals met het associatieverdrag met de Oekraine slechts raadgevend wat inhoudt dat de politici de mening van het volk kan negeren - maar bindend. Omdat de Zandloapers het kleine beetje dat over is van het democratische proces in ons land in stand willen houden zullen we tot de wintertijd de wekker een half uur eerder moeten zetten. Voor hen die denken dat de webmaster de initiatiefnemer is van deze wijziging……dit is niet het geval. Ook zij vindt starten om half 10 best vroeg al vindt zij een half uur eerder thuis ook best prettig. Dus lieve Zandloapers….don’t shoot the messenger al weten zij die haar wat langer kennen dat de kans dat zij zich iets aantrekt van de vijandigheden nihil is. 

Voor de nieuwkomers zal na vandaag ook duidelijk zijn dat wij niet slechts een hardloopclubje zijn dat de laatste trends op het gebied van mode, gadgets en films bespreekt maar dat ook de ingewikkelde maatschappelijke kwesties zo nu en dan aan bod komen. Overigens…..witte sneakers worden de trend in 2016, hardlooprokjes zijn uit en shorts zijn in, van de Ibizalook is inmiddels ook tot de ouderen doorgedrongen dat dit alleen maar leuk is als je nog menstrueert niet in de overgang bent en voor de heren…..witte auto’s zijn passé, bruin is nl. het nieuwe wit.


Verder was er zoals gezegd de intervalmishandeling van Erwin. Groep 2 ging mee met drillmaster Riny. Zoals op de foto te zien is er tijdens de training geen sprake van een democratisch proces. Erwin besluit dat we van het pad af moeten - iets wat hij overigens zelf al weer een tijdje is - om dus zoals gezegd via het paardenpad omhoog te klimmen gedurende 5 minuten. Het was mede gezien de hoge luchtvochtigheid een hel op aarde. Els liep zo hard te vloeken dat zelfs Tiny en Lau uit Overschie er nog wat van konden leren en Erwin S. -net bekomen van een longvliesvirusje - kwam tot de conclusie dat revalideren in Davos toch wellicht een beter idee was geweest dan op een stoffig paardenpad. Digna kreeg vandaag alsnog haar prestatiebeker uitgereikt van Han. Dit vanwege haar behaalde records op de Marathon van Rotterdam in 2015. Gefeliciteerd Digna. Stiekem zijn we allemaal een beetje jaloers op je. Zelf vind je het allemaal maar heel gewoon dat je records sloopt en moeten anderen je erop wijzen dat je door het invullen van het recordformuliertje de prestatie officieel maakt. Volgend jaar moet je de beker weer inleveren maar je naam staat er voor altijd ingekrast. 


27-03-2016

Tijdens Eerste Paasdag was de opkomst al niet al te groot maar op Tweede Paasdag zaten bij de meeste lopers de hardgekookte eieren echt nog in de weg. De harde wind onder de dekens zal ook niet bijgedragen hebben aan de drang om voortijdig het bed uit te komen. Jan, Han, Dick en Andre zijn door hun vrouw het bed uitgeduwd om te gaan hardlopen. Els zorgde vandaag voor wat oestrogeen om al dat testosteron in evenwicht te houden al is dat op haar leeftijd ook geen indrukwekkende hoeveelheid meer natuurlijk. Hoe de conditie is van de heren na het zware getafel van de dag ervoor laat zich raden. Gisteren was het overigens Leon die dankzij zijn paasontbijt hevige tegenwind veroorzaakte bij zijn volgers. Of het door de hoeveelheid eieren kwam die hij gegeten had is niet bekend maar volgens Jans die achter hem liep en het over haar longen inademde zijn er mensen voor minder naar de dokter gegaan. 

Even ter informatie….de Meeuwenduinentijden zijn bijgewerkt en de winnaars zijn bekend. Volgende week gaan we de datum vaststellen voor de uitreiking en tevens gaan we de discussie weer aanzwengelen over de vervroegde starttijd van De Zandloapers die eigenlijk al ingegaan zou moeten zijn met het terugzetten van de klok. De langslapers hebben geluk dat de vervroegde starttijd minimaal twee weekjes uitgesteld is. 

20-03-2016


Sinds een aantal weken worden ook de nieuwkomers in de gelegenheid gesteld een rondje bos te lopen onder begeleiding van een echte trainer (of Dick als ze pech hebben). Omdat Joke uit de skilift is gevallen en de spreidstand waar ze in belandde niet bevorderlijk bleek voor haar liezen en alles wat daar tussen zit was het vandaag alweer Krista die groep 2 mocht mishandelen. Of het aan Krista ligt is niet duidelijk maar groepje 2 kijkt wel erg serieus. Alleen Rianne en Carolien lijken er de lol nog wel van in te kunnen zien. Leuk ook dat Carolien haar haar in hetzelfde biggetjesroze geverfd heeft als haar outfit. Gedurfd ook van haar kapper die niet bang lijkt te zijn voor reputatieschade. Het slagersechtpaar zoeken elkaar zelfs in hun vrije tijd op. Iets wat wijst op het ideale huwelijk. Wim Schot ziet eruit alsof hij het allemaal al weet wat natuurlijk ook zo is. 

Over haarkleur gesproken......trainert Sylvia wisselt vaker van haarkleur dan van onderbroek. Had zij vorige week nog strogeel haar, vandaag vond haar man weer een brunette in bed. En ja hoor, daar is hij weer onze exhibitionist. Waar zijn bizarre voorkeur zich met ontbloot bovenlijf te vertonen vandaan komt is niet bekend maar het is inmiddels een gegeven dat hij zelfs op zijn verjaardag net zo lang in de container staat te trutten zodat hij in zijn blootje zijn verjaardagslied in ontvangst moet nemen. Hij noemt zichzelf een Adonis alleen weigert zijn haar hier aan mee te doen. En natuurlijk neemt hij ook even de "pose" aan. Iets wat jammer genoeg het accent op zijn muffintop legt. Misschien weet hij het nog niet maar in de buurt is een naaktstrand waar hij desgewenst bloot zijn rondje mag hollen. Maar goed, onze bloterik is weer een jaartje ouder geworden waar we hem van harte mee feliciteren. Jammer genoeg gaat de voortschrijdende ouderdom wel ten koste van zijn strakke bindweefsel maar niet van zijn conditie. Die is echt goed. 
Dit keer aangekleed geniet Dick van het gesmul van de Zandloapers.  

Brie krijgt hier zo te zien te horen hoeveel calorieën er in haar stukje taart zitten. Ja, dat valt echt enorm tegen he Brietje. Daar moet je heel wat kilometertjes voor lopen om dat er weer af te krijgen. 


13 maart 2016

Vandaag was het alweer de allerlaatste keer dat we door de Meeuwenduinen mochten. Vanaf volgende week hangt de ketting weer om het hek en zijn we weer aangewezen op het alternatieve rondje. De webmaster heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt een groepsfotootje te maken van deze laatste keer. Wat Han precies op de foto doet is niet helemaal duidelijk. Andere Zandloapers zoeken voor dit soort activiteiten meestal een beschut plekje op. Caio staat vakkundig verdekt opgesteld achter Sietze waardoor het lijkt alsof Sietze is uitgerust met een enorme blauwe bochel. Iets wat hem niet zozeer misstaat maar wat het lopen toch zeker zal bemoeilijken. Maar goed, Krista heeft gisteren met deze bochel de Halve van Oostvoorne gelopen en heeft daar een prima tijd neergezet. 


En dan was er natuurlijk nog een jarig setje. Brie en Dree vierden hun verjaardag met taart. Grappig ook dat zij als hardste hun verjaardagslied meezingen. Wat Brie hier in het oor fluistert van haar jarige man is niet duidelijk maar het lijkt erop dat ze hem iets spannends belooft. We zullen haar volgende week vragen of dit op hun leeftijd nog lukt. 
Sietze is alweer aan het opscheppen over hoe groot hij kan worden. Was het vorige week nog Brie die alles over zijn afmetingen aan moest horen, vandaag was Els het slachtoffer. Els negeert zijn verhaal en gaat vrolijk verder met Tinderen voor 70-plussers Facebooken.
Verloren zoon Alex was weer terug. Na lange tijd en veel stiekem trainen kon hij in de Meeuwenduinen prima meekomen met Krista en de webmaster al was het commentaar dat de dames teveel praatten tijdens het Meeuwenpad niet van de lucht. Meerdere mannen schenen zich daar overigens aan te ergeren. Waarschijnlijk is het niet zozeer het gebabbel wat hen stoort maar meer het feit dat de dames over een dusdanige conditie beschikken dat ze kunnen hardlopen en praten. 
Onze Mila trainer zuigt ze vandaag weer eens uit zijn duim. Wat hij er precies uit zuigt is onduidelijk maar helder is wel dat je er niet gelukkiger van gaat kijken. Doe es lachen naar de webmaster Riny.....
We hebben een mee-eter……oh nee, we hebben er 15.

6 maart 2016

Vandaag kwam het intervalfestival o.l.v. Erwin weer aan bod. Ook Krista mishandelde op dezelfde manier groepje 2. De webmaster heeft een van de nieuwkomers haar nog hartelijk horen bedanken voor de leuke training maar dit houdt in dat het of een enorme slijmbal is of dat deze persoon gewoon echt niet hard genoeg zijn of haar best heeft gedaan. Ik gok op beide…het was en een slijmbal en hij heeft niet hard genoeg getraind. 

De Erwin groep bestond voornamelijk uit snelle mannen en 3 dames die zich vergist hebben. Brie, Els en de webmaster konden het tempo niet echt bijbenen. Waar Brie vorige week nog over voldoende wilskracht beschikte de laatste palenrij te halen, was het dit keer de webmaster die stug heeft volgehouden met als doel vooral niet gedubbeld te worden. Els mopperde dat ze door de griep liep als een natte krant. Brie geloofde het ook allemaal wel en stopte om geduldig het gezeik relaas van Els aan te horen. Theo was onnavolgbaar de allersnelste. Zelfs Joop kon de snelle Rotterdammert niet bijhouden. 

Brie en Sietze zaten er na intervalrondje 4 behoorlijk doorheen. Sietze maakte van de gelegenheid gebruik tijdens een intiem moment Brie te laten zien hoe groot hij kan worden. Brie was er totaal niet van onder de indruk en lachte vrolijk naar de camera in de hoop dat zij dit gênante moment kon negeren. Zij leek in de verste verte niet geïnteresseerd in de grootte van de plofkip van Sietze.
Trainingsoverleg onder de heren die zich alle drie ingeschreven hebben voor de kustmarathon. Jaap heeft de smaak te pakken en Kees heeft zich over laten halen door Theo. Dat wordt ook in Trinidad kilometers maken Kees. Voordeel is wel dat dat altijd in korte broek kan. 

De makers van de schoen van Dick zijn, zoals op deze foto te zien, niet vergeten ook de onderkant van zijn schoen erg lelijk te maken. Mijn hemel, wat dachten zij toen zij besloten een kindervoetje op de zool af te drukken? De schoen van Dick is als de Fiat Multipla, zo lelijk dat je bewondering krijgt voor degenen die zich erin durven te vertonen. John is behalve hardloper, fietser en onverstaanbaar ook surfer en dat demonstreert hij hier even met het bekende surfer handgebaar. 

Iedereen doet enthousiast mee aan de yogalessen van Krista. Naast de Flamingo lukt het ook iedereen om het Fietsenrek uit te voeren.

28-02-2016


Het was een vreemde zondag die geheel in het teken stond van uitwerpselen. Het begon al met de komst van Gerard die aan de hoeveelheid stront onder zijn schoenen te zien hink-stap-sprongend elke hoop heeft opgezocht vanaf zijn auto naar de container. Gelukkig was het Jans die hem ervan kon weerhouden de container te betreden door hem tussen het kokhalzen door toe te schreeuwen dat hij buiten moest blijven. Het was -ondanks zijn hoge leeftijd- echt de allereerste keer dat Gerard in een hoop had gestaan want vervolgens moesten we hem uitleggen hoe hij de bruine schoenbedekking er weer vanaf moest krijgen.

Jans had die ochtend zoveel poep gezien dat zij zelf een keertje oversloeg voor de verandering. Iets wat iedereen bevreemdde dus wat zeer veel zo niet alles zegt over de soepele stoelgang van Jans.
Erwin deelde tijdens het kringgesprek mee dat het tijd was voor de laatste palenrij en bij het woord palenrij zijn het Marleen en de webmaster die lood in de schoenen krijgen. Lukte het Brie nog de laatste palenrij te bereiken, Marleen en de webmaster vonden het halverwege welletjes. Wind tegen, drukke weken, niet fit, teveel gedronken (in het geval van Marleen dan) en veel te weinig trainen (in het geval van de webmaster) zijn hier debet aan. Na thuiskomst heeft de webmaster tijdens het leegeten van een zak bitterkoekjes besloten dat er vanaf nu weer minimaal 3x per week hardgelopen moet worden. Tenzij het regent, het heel hard waait of zij een heel fijn boek naast de theepot heeft liggen. De overige goedgetrainde Zandloapers zijn wel tot de laatste palenrij gegaan en hebben er geheel uit vrije wil nog een paadje aan vastgeknoopt. Hulde…..


Maar goed, de zondag was nog niet afgesloten of Han schrok wakker bij het horen van het woord natplassen. Ondanks dat de webmaster via KGB methoden -waar vooral Joke alles over wil weten- haar informatie vergaart over Zandloapers, keek de webmaster hier toch ook wel een beetje van op. Het is niet bekend of Han een voorkeur heeft voor een Golden Shower maar frappant was wel dat hij zich ineens in het gesprek mengde met een enthousiasme die we niet gewend zijn van Han. Meestal slaapt hij vredig door tijdens het bijwerken van de presentielijst en tijdens de afterparty dus het zien van een wakkere en alerte Han was best bijzonder. We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt en hem wijsgemaakt dat ochtendurine kaalheid en wintertenen bestrijdt dus de vraag is of hij Marleen zo gek krijgt. Mocht hij de komende weken met een weelderige haardos op zijn tenen verschijnen, blijkt de tip uit de Zeeuwse Almanak toch te werken wat perspectief biedt voor alle mannelijke Zandloapers met uitzondering van Jan, Theo en een paar jonkies die nog niet door de tand des tijds aangevreten zijn.

14-02-2016

Zoals te zien is er zelfs op Valentijnsdag van enige romantiek geen sprake onder de Zandloapers. Iedereen lijkt zo ver mogelijk bij de ander vandaan te willen lopen. 

Nadat een aantal Zandloapers hun vrouwen eerst verrast (ja heren, met dubbel r) hebben met bloemen en bonbons zijn ze toch maar snel naar de container gegaan omdat ze het Meeuwenpad echt niet wilden missen. Gelukkig voor hen hebben ze dus ook niet gehoord dat vrouwlief bedankte voor de bloemen maar eraan toevoegde dat ze in het vervolg toch liever een fashioncheque ontvangt.

Groep 2 van Dick is onder zijn leiding toegekomen aan een alternatief rondje waarbij iedereen binnen 26 minuten binnen was. Heel netjes van de aspirant Zandloapers. Nog even en zij kunnen mee voor het echte werk. Niet dat dat enig voordeel oplevert behalve dan dat de webmaster maar 1 excelletje hoeft te maken voor de tijden i.p.v. 2. 

Op het Meeuwenpad was er voor het eerst in de geschiedenis niemand met een stopwatch. Dit probleem werd verholpen omdat John Scheffers aanbood zijn horloge te gebruiken alleen kwam hij er halverwege achter dat hij hem vergeten was aan te zetten. Het kan natuurlijk ook best zo zijn dat hij dit helemaal niet aangeboden heeft want John is zo slecht te verstaan dat zelfs zijn logopedist besloten heeft om te scholen. Het kan ook best goed mogelijk zijn dat hij gezegd heeft dat hij gisteravond de hele avond getinderd heeft maar dat hij vanavond toch maar bij zijn moeder gaat eten. Maar goed, enige uitkomst bood Caio die niet zo razendsnel was als John maar toch snel genoeg om enige hulp te bieden. Zodra de tijden in het bezit zijn van de webkoningin zullen ze op de site verschijnen.

Henk had het vandaag erg koud want hij had als tochthond voor zijn vrouw gefungeerd. Of dit het alternatief is voor de fashioncheque weet niemand en op wat voor manier zijn vrouw dan precies tochtig was wil eigenlijk niemand weten.  

Jaap L. kwam vanmorgen bij de container met zijn broek binnenstebuiten. Of dit is om wasgoed te besparen of omdat dit een oud Thais gebruik is is vooralsnog even onduidelijk. Jaap gaat tegenwoordig vaker op vakantie dan Floortje Dessing en gezien zijn reputatie heeft hij tegenwoordig de bijnaam Jaap Undressing.

Janneke had vandaag forse spierpijn want vrijdagavond heeft zij de marathon gedanst. Onafgebroken heeft zij op haar 50ste verjaardagsfeestje de dansvloer gepolijst met Sander en haar kinderen. So you think you can dance......nou, dan moet je Jans eens zien!

Bri had een koud hoofd omdat zij van haar puberende zoon geen muts op mocht zetten. Iedereen met puberende kinderen weet dat pubers liever hebben dat je een longpestje of een fikse voorhoofdsholteontsteking chronisch van aard oploopt dan dat je vrienden je moeder per ongeluk zouden zien met een rare muts op haar hoofd. Bedankt Kai.......je moeder kan de eerstkomende weken je ontbijt niet maken want ze ligt ziek op bed. 

Dan is er nog een officieuze roddel over Jan en Joke. Nee, niet wat jullie denken....zo is Jan niet. Wel is er uit betrouwbare bron vernomen dat zij na het pad samen stonden te smoezen over de Kustmarathon en over het feit dat zij thuis voor gek verklaard gaan worden als zij dit daadwerkelijk gaan doen. Nou is er geen Kustmarathon voor nodig om mensen voor gek te verklaren natuurlijk. Elke zondagochend bij de container staan is eigenlijk al genoeg om dat predikaat opgeplakt te krijgen. 

Verder wil de webmaster nog even van de gelegenheid gebruik maken erop te wijzen dat er volgende week zondag gewoon getraind wordt. De trail is geen reden om niet te komen trainen op zondag. Niets is reden om niet te komen trainen op zondag. Zelfs de uitvaart van Eddy Wally niet.


07-02-2016

Eerste zondag van de maand is er onder lijding van Erwin en Joke een intervallend parcours afgewerkt. Het voordeel hiervan is dat iedereen op zijn eigen tempo de parcoursjes kan lopen zonder hierbij het gevaar te lopen alleen in het bos achter te blijven. Mocht dit toch gebeuren, dan loop je echt te langzaam of de overige Zandloapers hebben er echt alles maar dan ook alles aan gedaan je af te schudden. Maar volgende keer zullen we uiteraard netjes  op je wachten Marleen. Wat hier precies gaande is is niet helmaal duidelijk. Het lijkt erop dat Rini checkt of hij in zijn broek geplast heeft of zijn broek doorschijnt en aan het gezicht van Theo te zien klopt dit. Theo die de dag ervoor nog in een mooie tijd de Zwaarste 10 heeft gelopen was er vandaag weer gewoon bij om nog lekker een stukkie te lopen.

Dat heb je met die Rotterdammers he..........niet lulle maar poetse.Nog iemand die er geen genoeg van kon krijgen is John Scheffers. Ook hij had de dag ervoor de Zwaarste 10 gelopen. Waar Theo fris en fruitig de finish overkwam was dit wel even wat anders bij John. Kwijlend en spugend probeerde hij zijn voorganger in te halen wat net niet lukte. Als de vrouw van zijn voorganger zich afvraagt wat de rare vlekken op de schouder van het hardloopjasje van haar man zijn, is dit het DNA materiaal van John. Maar goed, zolang het dit DNA materiaal is hoeft ze er zich niet al te veel zorgen over te maken. 


Arnold Scwarzenegger was er ook weer bij vandaag. Hij laat geen gelegenheid ongemoeid zijn afgetrainde lijf te showen iets wat door Jaap als zeer hinderlijk ervaren wordt zoals te zien is aan zijn geergerde blik. Doe eens even normaal man lijkt hij te denken. 

31-01-2016

De laatste zondag van de maand hebben we de Zwaarste 10 route gelopen. Inmiddels weet iedereen weer waarom hij niet de Lichtste 10 heet. 

Verder was er niet veel te melden. Dit vooral omdat de website een openbaar medium is en al het gevloek dat loskwam op het Zwaarste 10 parcours omwille van de reputatie echt niet openbaar gemaakt mag worden. 

Het enige lichtpuntje waren de nieuwe schoenen van Dick. Sinds Dick zijn seksverslaving eetverslaving heeft verruild voor een hardloopverslaving heeft hij zeer regelmatig nieuwe schoenen nodig. De kunst hierbij zit hem vooral in het zoeken naar de meest lelijke schoenen die hij kan vinden is iedereen inmiddels pijnlijk duidelijk.

Zijn allerlaatste aanwinst is een trailschoen in het model Crocs waarbij hij opmerkte dat de verkoper hem gezegd heeft dat zijn tenen de ruimte moeten hebben. Inderdaad Dick, maar doorgaans geldt dit met name voor de lengte van de schoen en niet zozeer voor de breedte. Mocht de bedenker van de Donald Duck inspiratie nodig hebben voor nieuwe schoenen voor de gehele Duck familie kan hij zich laten inspireren door de schoenen van Dick.

Maar goed, op mijn NLP cursus heb ik geleerd dat ik positief moet afsluiten dus tja, omdat zo'n cursus anders wel heel erg weggegooid geld is wil ik besluiten met te zeggen dat Dick ondanks zijn rare model wel heel erg goed loopt op het moment. 

En oh ja, vergeten jullie niet dat 8 mei a.s. de Dam tot Dam loop is? 

24-01-2016

Vandaag was er wat verwarring onder de Zandloapers. Normaliter wordt er op de laatste zondag tot de laatste palenrij gelopen. Omdat het volgens de ene helft lopers extreem hoog water en volgens de andere helft lopers extreem laag water was werd het een rondje geel. Logisch.......

Na het geploeter op geel bleek dat er zelfs 2 jarigen waren. Serge had dit keurig via de website (pagina koolhydraten) gemeld maar Han bleek dit vergeten te zijn. Dit kunnen we natuurlijk toeschrijven aan zijn inmiddels hoge leeftijd maar dat zou best lullig zijn dus doen we het toch. 

De twee jarigen vertonen opvallend veel overeenkomsten. In het ieder geval gaan zij naar dezelfde kapper blijkt overduidelijk. 

17-01-2016

Zo, na een welverdiende vakantie is de webmaster er weer om de hele Zandloapergroep in het gareel te houden. Zonder op te scheppen blijkt toch wel dat er wat natuurlijk overwicht nodig is om Deltalieden met de neus dezelfde kant op te krijgen. Vandaag stond de grote ronde op het programma. Na het barre winterweer van de afgelopen week viel de Zandloapers een prachtig zonnetje ten deel. Heerlijk fris winterweer zoals je je dat voorstelt als je je tijdens hoogzomer met een bezwete bovenlip bedenkt dat het winterseizoen ook best geweldig is. Iets waar je op terugkomt na weken van regen en storm, fluuzig (dit is Zeeuws voor pluizig) haar en nooit langer dan een dag schone ramen. Er werd zoals gewoonlijk weer een plas gedaan door de zeikerds heren die zich niet lieten tegenhouden door vrouwelijke concurrentie. Dit natuurlijk ook omdat, eenmaal gestart met het plassen, niet zo eenvoudig gestopt kan worden. Gewoon doorplassen en hopen dat zij je niet uitlacht is de enige optie.


Jarige Joke en Sietze vierden gezamenlijk hun verjaardag. Joke staat gedeeltelijk in de schaduw van Sietze maar dit slechts letterlijk want iedereen weet dat figuurlijk Sietze zover achter haar loopt dat haar schaduw niet eens bereikt wordt door de beste man. 

Opvallend ook dat tijdens het afsnijden van de grote ronde hij als enige man in het gezelschap was die niet wist hoe hij moest lopen. Meestal worden de vrouwen ervan beschuldigd het orientatiegevoel van een pantoffeldier te hebben maar in dit geval was het toch echt Sietze die een aantal dames volledig van het padje afhield. Deze dames hebben de deuk in zijn ego niet vergroot en hem braaf gevolgd onder het prikkeldraad, over privéterrein, door dichte bebossing en door het water hem hierbij het gevoel gevend dat zijn navigeerskills onontbeerlijk waren om ooit nog levend de container te bereiken. Janine en de webmaster bleken minder volgzaam en hebben hun eigen plan getrokken wat vele krassen, gaten in broeken en natte voeten scheelde. 


VOLGENDE WEEK IS HET WEER ZOVER..........ZONDAG 3 JANUARI 2016 VINDT DE KATERLOOP PLAATS. 

Dit keer zal het NIET gehouden worden in de Pannenkoekenmolen maar zullen we zoals op een gewone zondag om 10.00 uur verzamelen bij de container om vervolgens gezamenlijk naar het restaurant van Bert te gaan. Het verliezende team van vorig jaar zal de Katerlopers het leven zuur maken met lastige vragen en opdrachten.


De webmaster zal er helaas niet zijn om getuige te zijn van jullie afgang dus daarom het verzoek aan iedereen met een smartphone om leuke foto's te maken en die naar haar te sturen. Nadat zij zongebruind en streeploos terug is van vakantie zal zij de foto's op de website plaatsen. 27-12-2015

Derde Kerstdag en 39 mensen vonden het een goede dag om het kerstbingen van de voorgaande dagen eraf te lopen. De groep was nogal divers. Een groepje snelle mannen die besloten tot de vuurtoren te lopen om daarna via de paadjes en het Meeuwenpad terug te gaan naar de container. Het testosterongehalte van dat groepje was zo hoog dat geen enkele vrouw het verantwoord achtte mee te gaan.

Ook waren er wat nieuwkomers die met Sylvia mee mochten om af te sluiten met ruim 8 km op de teller en een groepje dat intervallend onder leiding van Johan het bos in is gegaan. Onder leiding van houdt in dit geval niet in dat Johan voorop liep want ondanks zijn comeback zit hij nog steeds niet op zijn oude niveau. Dit tot groot genoegen van de webmaster die hem hier maar wat graag aan herinnert. Het intervallende clubje bestond grotendeels uit vrouwen dus ook de gespreksstof was divers. Van korte pittige kapsels met of zonder make-up, het kerstdiner, schoonfamilie en de uitverkoop, echt alles kwam voorbij. Van korte pittige kapsels gesproken.....Liesbeth heeft besloten haar lange paardenstaart te verruilen voor een prachtige korte bob die haar hartstikke goed staat. Een enorme verbetering want eigenlijk moeten vlechten verboden worden voor alle vrouwen boven de 40. Je kunt wel denken hiermee het jeugdige uiterlijk waarvan je denkt het nog te hebben te onderstrepen maar eigenlijk zien middle aged vrouwen er met de K43 look, die op dit moment behoorlijk hip lijkt te zijn, vooral sneu uit. 

Wat Marleen staat de doen op de foto is niet helemaal duidelijk. Zij hoopt dat niemand ziet dat ze het koud heeft.  Gewoon een beetje doorlopen Marleen, dan krijg je het vanzelf warm. Voor meer foto's kun je terecht op de website van Delta Sport. De enige echte webmaster Henny heeft tijdens haar romantische wandeling met echtgenoot foto's gemaakt van de passerende Zandloapers.En ja hoor, zo nu en dan zien we het weer. Een ANWB echtpaar. Zelfde jas, zelfde schoenen en zelfs hetzelfde kapsel waarbij opgemerkt kan worden dat de scheiding van de man in veel gevallen iets breder is dan bij de ANWB echtgenote maar dat mevrouw dat brede dan doorgaans weer uitstekend compenseert met haar achterwerk. Hoe werkt dit.....je bent jong, droomt van een sprookjeshuwelijk wat begint met een mooie bruiloft, mooie kinderen, een mooi huis en misschien zelfs een mooie hond en een fijne schoonfamilie. Tot zover klinkt dit prima. Maar dan..........de droom eindigt in een nachtmerrie waar je jezelf in dezelfde outfit als je partner ziet, wandelend door het bos (in de zomer fietsend op een e-bike van hetzelfde merk met dezelfde fietstassen). Geen greintje lol, jij 4 stappen voor je partner lopend zonder enige vorm van zichtbaar genoegen. Alhoewel de formule voor veel koppels lijkt te werken, werkt de aanblik bij veel Zandloapers op de lachspieren zoals te zien bij Marleen en Gerard die op de achtergrond veel plezier lijken te beleven aan het ANWB sprookjeshuwelijk. 

Op deze enigszins onduidelijke foto is te zien dat zelfs de achterkant van het ANWB echtpaar veel gelijkenissen vertoont. Zoek de 7 verschillen....behalve de kleur van de rugzak, de paarse sokken van mevrouw ANWB en het formaat van beide echtelieden is er geen verschil waar te nemen. Volgens deskundigen is bij het echte sprookjeshuwelijk alleen de bankpas identiek. 

25-12-2015

Eerste Kerstdag en i.p.v. aan te schuiven bij het kerstontbijt verkiezen de echte bikkels een rondje hardlopen. Kijk, deze mensen nemen een voorschot op de goede voornemens. Niks lui wakker worden, onder protest de verplichte kersttrui aantrekken waardoor je levenslang uitgelachen zal worden door je kroegvrienden, je vrouw geruststellen die enorm opgefokt rondloopt omdat de kalkoen erg zwartgeblakerd uit de oven is gekomen en er nu al een ladder in haar kerstpanty zit. Nee, gewoon je hardloopbroek uit de wasmand trekken en richting de container om toch een kilometertje of 10 te gaan lopen.  

Natuurlijk hoort daar wel een stukje kerstkrans bij op deze dag. En voor Yolanda misschien zelfs wel 3 stukjes. 

20-12-2015

Tweede zondag van de maand dus traditioneel wordt de grote ronde gelopen. De nieuwelingen mochten met Jans mee wat natuurlijk na de training van vorige week onder leiding van Dick een wel heel welkome afwisseling was. Geen gehijg van een hitsige kerel in hun nek maar gewoon het motiverende gebler van Jans. Opvallend is dat de zondagen de laatste tijd druk bezocht worden. Misschien dat het mooie weer hier iets mee te maken heeft. Het rek- en strekmoment wordt dan ook niet zozeer aangegrepen om de benen in de nek te gooien maar meer om de jas uit te doen en om de middel te knopen. Jaap L. maakte het helemaal van eieren door slechts gehuld in een hemd zijn ronde te lopen. Zijn Afrikaanse hoogtetstage heeft hij overleefd en vandaag was hij er met botje in zijn neus en schoteltje door zijn lip weer bij. Ja, en behalve om de jas uit te doen wordt het rek- en strekmoment vooral door de heren aan gegrepen om het bier en de wijn van de avond ervoor te lozen. 

Het is een trieste aanblik......met de snelheid van een verstopt infuus wordt de oudemannenblaas geleegd waarbij zij de vreemde gewoonte hebben ergens tegenaan te plassen. Waar zij vroeger nog de behoefte hadden de weddenschap "verplassen" aan te gaan, komen zij nu niet verder dan die "andere krachtmeting". Deze wordt zo te zien door Jan gewonnen tenzij het het been van Dick is wat daar bungelt. 
En daar is die andere Robert die met grote afstand op nummer 2 van de paadjes afkwam. Ondanks de zware intervaltraining van Robert K. de dag ervoor kan hij zelfs nog lachen. Iets wat iets zegt over zijn humeur en zijn conditie. Het is ook niet eerlijk. Met zulke belachelijk lange benen en geen gram vet teveel gaat het natuurlijk ook veel gemakkelijker dan bij het overgrote deel van de te zware en kortbenige Zandloapers. Het is dat het een vriendelijke knul is maar anders zijn er redenen genoeg te bedenken om zo iemand uit het diepst van je hart te haten. 
En dan is het nu tijd voor een quizje (Staat raar maar zojuist opgezocht in de DDVD dus klopt het)

De vraag luidt: Wat is de webmaster hier aan het doen?


Antwoord A

Zij doet een aangespoelde potvis na maar dit mislukt jammerlijk want iedereen weet dat bij potvissen het spuitgat ergens anders zit potvissen intelligente en sociale zoogdieren zijn.


Antwoord B

Zij rekt haar Piriformis, ook wel bekend als grote bilspier, wat bij haar om voor de hand liggende redenen wat langer duurt dan bij een ander.


Antwoord C

Zij ligt alvast op tafel in de hoop dat zij die aantrekkelijke man van de dag ervoor weer zal tegenkomen en dat hij haar zal vragen of er naast haar nog een plekje vrij is.


Antwoord D

Zij weet na haar intervaltraining van de dag ervoor en haar grote rondje van vandaag niet meer hoe ze zitten/liggen/staan moet. 13-12-2015


En toen waren er cupcakes en taart. Dat de liefde van de man door de maag gaat is inmiddels duidelijk. Ellen had voor de verjaardag van haar man heerlijke cupcakes gebakken. Een variant met chocolade en een variant met caramel en banaan. Dit alles in het kader van " in januari gaan we lijnen ".

Onder het lopen zijn een aantal Zandloapsters tot de conclusie gekomen dat er mannen zijn die altijd iets jeugdigs houden. Robert is er één van. Ondanks zijn 50 jarige leeftijd heeft hij net als Ludolf, Dwight, Jan, Sietze, Paul, Han Reynout en Johnny iets jongensachtigs behouden. Spijtig voor de overige mannen die in tegenstelling tot Robert wel gewoon stram en lelijk ouder worden. Het zal je maar gebeuren....je trekt eindelijk de stoute hardloopschoenen aan om bij een hardloopclubje te gaan en vervolgens word je het bos ingestuurd met wannabe trainer Dick. Een aantal dames, waaronder Sylvia W, kregen van hun man geen toestemming met Dick op pad te gaan uit angst voor gewenste ongewenste intimiteiten. Was het vroeger de volslagen onschuldige Henk die zich de trotse bezitter van een heuse harem mocht noemen, sinds Delta Sport voor het kwaliteitskeurmerk gaat is de sleutel van het materialenhok als ook van het haremhok alleen voorbehouden aan opgeleide trainers. Hulde voor de dames die toch maar mooi het Meeuwenpad gelopen hebben. Het voordeel was dat ze natuurlijk zo snel mogelijk die duinen uit wilden met Dick the Ripper op hun hielen maar de kunst is om ook de volgende keer onder hun gevestigde tijd te duiken.

Helaas is de foto niet van een uitstekende kwaliteit maar de webmaster zal de volgende keer beter haar best op doen op een foto van Dick met zijn Zandzuugertjes.

De tijden van het Meeuwenpad worden zo snel mogelijk bijgewerkt en op de website geplaatst.

Zoals altijd was ook dit keer Joke weer bijna alle vrouwen te snel af op het pad. Logischerwijs zou zij nu ze ouder wordt steeds langzamer moeten lopen maar gek genoeg gaat ze steeds harder. Zwartkapje (het Gothic zusje van de rode variant) kan er de lol wel van inzien. Dit was op het pad overigens wel anders. Daar zie je Zwartkapje zelden lachen en heeft haar humeur dezelfde kleur als haar hoofddeksel. 


Opvallend veel mannelijke Zandloapers showden vandaag hun veel te warme nieuwe hardloopjasje. Iedereen had vroeger wel zo'n kind in de klas dat, zodra het een nieuwe winterjas had, deze meteen aantrok. Al vielen de mussen dood van het dak, de nieuwe gewatteerde jas moest aan! Nou, Jan was ook zo'n jongetje.

Ook in dat opzicht lijken de mannen niet op de vrouwen.

Vrouwen bewaren hun nieuwe aankopen doorgaans wat langer achter in de kast alvorens zij hun nieuwe outfit aantrekken. Op het moment dat de partner vraagt of ze iets nieuws aanhebben kunnen ze naar eer en geweten antwoorden dat ze dit al best lang hebben. De man, die zich bedenkt dat hij ook nooit ziet dat zijn vrouw naar de kapper is geweest, durft er verder niet meer naar te vragen uit angst de rest van de week genegeerd of vergiftigd te worden en houdt wijselijk zijn mond. 

Het werd Jan overigens al heel snel duidelijk dat het jasje hem wel heel goed stond maar dat er toch wel sprake was van enige verhitting binnenin. Het thermoshirt wat eronder zat zal ook geen gunstig effect gehad hebben op het broeikaseffect. De opwarming van de aarde is mede te danken aan onze Jan. Bij de klimaattop van afgelopen week hebben ze hem in hetzelfde rijtje geplaatst als China. Daar was het deze week ook code geel.